Στην φυλακή οι ανήλικοι βιαστές 8χρονου αγοριού στο Βόλο

Με βαριές ποινές έπεσε η αυλαία στο δράμα 11χρονου (σήμερα) αγοριού που έγινε σεξουαλικό παιχνίδι στα χέρια τεσσάρων μεγαλύτερων παιδιών στο Βόλο. Το άτυχο παιδί υποχρεώθηκε να αναβιώσει όσα πέρασε για πέντε μαρτυρικούς μήνες κακοποίησης και απειλών για τη ζωή του, ώσπου να δει τους ενόχους να πληρώνουν…

Πρωταγωνιστής στον εφιάλτη του παιδιού ήταν γειτονόπουλό του στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας που το Δεκέμβριο του 2004 ήταν 13χρονος μαθητής γυμνασίου. Ηταν τότε που με το πρόσχημα ότι ήθελε να δείξει στο 8χρονο (τότε) αγόρι πώς έπαιζε PlayStation, το οδήγησε στο σπίτι του. Αντί για ηλεκτρονικό παιχνίδι όμως, του έδειξε ταινίες πορνό και βάλθηκε να εφαρμόσει όσα έβλεπε στο ανυποψίαστο αγοράκι!

Οπως περιέγραψε με κλάματα το θύμα στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων, ο δράστης το βίασε και το εξανάγκασε σε ασελγείς πράξεις. Το εφιαλτικό σκηνικό επαναλήφθηκε για τον 8χρονο την Πρωτοχρονιά του 2005 μέσα στο σπίτι του θείου του!

Το μαρτύριο του αγοριού, όμως, δεν είχε τέλος. Ο 13χρονος βιαστής του θέλησε να μοιραστεί την «εμπειρία» του και με τρεις φίλους του, 12 έως 15 ετών, τους οποίους συχνά έβαζε να βιάζουν το ανήμπορο να αντιδράσει θύμα!

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήρθε το Πάσχα του 2005 όταν, με το πρόσχημα ότι ήθελαν να δείξουν στον 8χρονο τα μοτοποδήλατά τους, τον οδήγησαν σε ταράτσα πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία όπου, με τη βία και κρατώντας του τα χέρια, τον βίασαν όλοι τους ο ένας μετά τον άλλον!

Το παιδί δεν άντεξε άλλο. Κλαίγοντας γοερά και ουρλιάζοντας από τον πόνο επέστρεψε στο σπίτι του, όπου για πρώτη φορά αποκάλυψε στους γονείς του τι του συνέβαινε επί πέντε ολόκληρους μήνες. Οπως είπε, στο διάστημα αυτό φοβόταν να τους μιλήσει επειδή οι βιαστές του το απειλούσαν ότι θα του έκαναν ακόμη χειρότερα!

Σοκαρισμένοι οι γονείς κατέφυγαν στην αστυνομία και κατήγγειλαν όλα όσα τους είχε διηγηθεί το παιδί τους.

Η ιατροδικαστική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε το αγόρι πιστοποίησε την αλήθεια των λόγων του. Οι τέσσερις «άγουροι» βιαστές συνελήφθησαν. Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε βάρος τους για βιασμό και αποπλάνηση παιδιού που δεν συμπλήρωσε τα 10 έτη, από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση. Στον ανακριτή, όπου απολογήθηκαν, αρνήθηκαν τα πάντα.

Η συγκλονιστική υπόθεση αναβλήθηκε τρεις φορές ώσπου να εκδικαστεί, τελικά, κεκλεισμένων των θυρών την τελευταία ημέρα του Απριλίου. Μία από τις αναβολές, μάλιστα, τον Οκτώβριο του 2007 εξασφαλίστηκε με την κατάθεση ιατρικών βεβαιώσεων ότι δύο από τους κατηγορουμένους ήταν ασθενείς… Ομως, την επόμενη κιόλας ημέρα αυτόπτες μάρτυρες τους είδαν να παίζουν ποδόσφαιρο. Σε βάρος των γιατρών που πιστοποίησαν τη δήθεν ασθένεια ασκήθηκε δίωξη για έκδοση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων και θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε παρουσία του θύματος, που αντιμετωπίζει πλέον σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και διαταραχές στη συμπεριφορά. Η μαρτυρία του παιδιού συγκλόνισε έδρα και αίθουσα. Ακολούθησαν οι καταθέσεις των μαρτύρων και οι απολογίες των κατηγορουμένων. Η διαδικασία διακόπηκε για τις 2 Μαΐου, οπότε αγόρευσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής και ο εισαγγελέας, που ήταν καταπέλτης.

Μόνο ένας από τους τέσσερις κατηγορουμένους κρίθηκε αθώος, καθώς δεν αποδείχθηκε η συμμετοχή του στο βιασμό. Ο 16χρονος σήμερα βασικός κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών, ενώ οι άλλοι δύο συνεργοί του στις αποτρόπαιες πράξεις καταδικάστηκαν σε ποινή τριών ετών ο καθένας.

Για τους δράστες της ανήκουστης υπόθεσης η δικαιοσύνη αποδόθηκε… Ομως ποιος και με ποιον τρόπο θα μπορέσει να επουλώσει τα βαθιά τραύματα που προκάλεσαν στην αθώα παιδική ψυχή του θύματός τους;

espresso 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα