Στις φλόγες ιστορικά κτίρια της Αθήνας. Εικόνες στα διεθνή ΜΜΕ

Ιστορικά κτίρια της Αθήνας. Καταστήματα, τράπεζες και ότι άλλο βρίσκεται στο δρόμο τους καταστρέφουν οι κουκουλοφόροι.
Επεκτείνονται οι οδομαχίες στο κέντρο της Αθήνας, με το Ζάππειο να παίρνει σειρά όπου κουκουλοφόροι και ταραξίες σπάζουν και καίνε ό,τι βρουν μπροστά τους.

Την ίδια ώρα, δεκάδες είναι οι εστίες φωτιάς στο κέντρο της Αθήνας με τους ταραξίες να καίνε καταστήματα, εμπορικά κέντρα, υποκαταστήματα τραπεζών αλλά και ιστορικά κτίρια, όπως αυτό στη Σταδίου που έγινε παρανάλωμα του πυρός, το οποίο είχε χτιστεί από τον Ερνέστο Τσίλερ το 1881.

Οι κουκουλοφόροι δε μένουν μόνο στο καταστρεπτικό τους έργο με τους εμπρησμούς αλλά επιτίθενται στη συνέχεια και σε οχήματα της Πυροσβεστικής προκειμένου να μην σβήσουν τις φωτιές.

Ξένα ΜΜΕ: "Η Αθήνα έχει παραδοθεί στις φλόγες και στο χάος"

Πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίσσονται από το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που εντός του κοινοβουλίου βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για την ψήφιση των πιο σκληρών μέτρων για εκατομμύρια Έλληνες.

Επί έξι ώρες σημειώνονται οδομαχίες, ρίψη χημικών, ενώ καταστήματα, υποκαταστήματα τραπεζών, ιστορικά κτίρια της Αθήνας έχουν γίνει παρανάλωμα του πυρός. Μάλιστα λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ έγινε πλιάτσικο σε καταστήματα εμπορίας όπλων στην Ομόνοια.

Μέχρι στιγμής τριάντα πέντε οι τραυματίες που έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία. Έκκληση προς τους πολίτεςέκανε το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και το ΕΚΑΒ, ζητώντας να διευκολύνουν τα πυροσβεστικά οχήματα να προσεγγίσουν τις πυρκαγιές που μαίνονται στο κέντρο της Αθήνας.



Λίγο μετά τις 20:00, τα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος υποχώρησαν, αν και πολλοί διαδηλωτές έχουν επιστρέψει μετά την απώθησή τους από την αστυνομία λίγο νωρίτερα.



Καταστήματα -μια καφετέρια Starbucks και ένα υποκατάστημα της Eurobank- πυρπολήθηκαν στην οδό Κοραή, σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από την πλατεία Συντάγματος. Φωτιά και στο κτήριο του καταστήματος Kosta Boda στη γωνία της Χρήστου Λαδά με τη Σταδίου, ενώ καταστράφηκε και ο κινηματογράφος «Αττικόν», καθώς και τμήμα του κεντρικού καταστήματος της Alpha Bank.



Η περιοχή του κέντρου είναι σχεδόν απρόσιτη για τις δυνάμεις της πυροσβεστικής λόγω των αυτοσχέδιων οδοφραγμάτων.



Μέχρι στιγμής από τις αστυνομικές δυνάμεις έχουν γίνει 22 προσαγωγές από το ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, ενώ η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 23 διαδηλωτών που επεχείρησαν να καταλάβουν το δημαρχείο.

Eπεισόδια και στις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου και Ακαδημίας, όπου μικρές ομάδες κουκουλοφόρων σπάνε βιτρίνες, και η αστυνομία κάνει χρήση χημικών. Διαδηλωτές βρίσκονται και στην περιοχή της Ομόνοιας όπου ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Ένταση παρατηρείται και στο Κολωνάκι, στην Ασκληπιού και στη Σκουφά. Επεισόδια νωρίτερα στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου και στη Σίνα, κοντά στην (υπό κατάληψη) Νομική.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα