Σύνταγμα, Κυριακή 12 Φεβρουαρίου: Συγκέντρωση, επεισόδια live

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμιζει το κέντρο της Αθήνας. Εκτεταμένα επεισόδια σημειώνονται στη Λ. Αμαλίας, στην Πανεπιστημίου, στη Σταδίου και στη Β. Γεωργίου. Επί της Β. Γεωργίου ομάδα διαδηλωτών «ξήλωσε» ψυγεία από περίπτερο, ενώ πλήθος πύρινων οδοφραγμάτων εκτείνονται σε δεκάδες σημεία γύρω από το Σύνταγμα. Ομάδες διαδηλωτών πετούν μολότοφ και οι αστυνομικοί απαντούν με εκτεταμένη χρήση χημικών. Στα στενά πέριξ της πλατείας είναι σε εξέλιξη επεισόδια και κλεφτοπόλεμος μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών. Στην Πανεπιστημίου, όπως και στη Σταδίου πύρινα οδοφράγματα καίνε κατά μήκος των οδών, ύστερα από ρίψεις μολότοφ.

Στο μεταξύ από τις 19:50, εκατοντάδες διαδηλωτές επιτίθενται στα Προπύλαια στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απαντούν με χρήση χημικών.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες στην Κοραή, ομάδα  νεαρών έβαλε φωτιά στα τραπεζοκαθίσματα των Starbucks, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να επεκταθεί εντός του καταστήματος. Στις 20.30 ο κόσμος έκανε ανθρώπινη αλυσίδα, προκειμένου το πυροσβεστικό όχημα να πλησιάσει τα Starbucks. Επίσης, στις 20.50 πέρασε από την οδό Κανάρη κι άλλο πυροσβεστικό όχημα με κατεύθυνση την πλ. Κοραή. Τέντες καταστημάτων καίγονται και στην πλ. Συντάγματος.

Στις 20.50 στην οδό Όθωνος 17 και στη Χρήστου Λαδά (1ος όροφος) υπό φωτιά είναι καταστήματα τραπεζών.

Κουκουλοφόροι προσπαθούν να σπάσουν δύο τράπεζες στην Όθωνος. Καίγονται ομπρέλες καταστημάτων στο Σύνταγμα.

ΩΡΑ 20:22 Πολίτες έχουν κάνει αλυσίδα για να περάσουν τα πυροσβεστικά. Έφτασε το πρώτο πυροσβεστικό και προσπαθεί να κατασβήσει την φωτιά στην καφετέρια.

ΩΡΑ 20:14 Πέταξαν μολότοφ σε τράπεζα στην Πλατεία Κοραή. Καίγεται όλη η τράπεζα. Κινδυνέουν όλα τα γύρω κτίρια να πάρουν φωτιά αφού δεν μπορούν ακόμη να πλησιάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα.

Μάχες σε όλο το κέντρο της Αθήνας.  Στις φλόγες ολόκληρο τετράγωνο!

Λεηλατούνται καταστήματα στην Πανεπιστημίου και την Ιπποκράτους.
Στις φλόγες έχουν παραδοθεί το κατάστημα Costa Boda στην Σταδίου. Καίγεται ολοσχερώς. Η φωτιά έχει επεκταθεί και στον διπλανό κινηματογράφο Απόλλων.
Φωτιά και στον Ελευθερουδάκη στην Πανεπιστημίου και σε δύο άλλες τράπεζες.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι νεαροί έχουν βάλει φωτιά σε κτάστημα της Eurobank

Η πρόσβασή της πυροσβεστικής στα σημεία, πάντως, είναι δύσκολη καθώς μπορεί να γίνει μόνο με τη βοήθεια της αστυνομίας καθώς συνεχίζεται ακόμη και γύρω από φλεγόμενα κτίρια ο πετροπόλεμος με τους διαδηλωτές.

Μεγάλη είναι η φωτιά και στη Χρήστου Λαδά, όπου σύμφωνα με τον Σκάι έχουν καεί 7 καταστήματα, ενώ στις φλόγες έχουν παραδοθεί και καταστήματα στην οδό Ιπποκράτους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι τραυματίες είναι δεκάδες, ενω αρκετές είναι και οι προσαγωγές.

Δείτε live ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα