Πέθανε ο γνωστός γλύπτης και ζωγράφος, Χαράλαμπος Θεμιστοκλέους

Μια σημαντική μορφή από το χώρο της τέχνης και ένα ξεχωριστό μέλος της θρηνεί η οικογένεια των εικαστικών.

Ο Χαράλαμπος Θεμιστοκλέους, γνωστός γλύπτης και ζωγράφος στο πατρινό κοινό και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Εικαστικών Πάτρας δεν είναι πια κοντά μας. Έφυγε από τη ζωή ύστερα από άνιση μάχη με την επάρατη νόσο.

Ένα από τα γλυπτά του, το οποίο φιλοτέχνησε στο πλαίσιο συμποσίου γλυπτικής που διοργανώθηκε από το Δήμο Πατρέων επί δημαρχίας Ε. Φλωράτου, κοσμεί σήμερα την πλατεία Κυπρίων Αγωνιστών η οποία βρίσκεται μπροστά από το στάδιο της Παναχαϊκής.

Γεννήθηκε στη Μόρφου της Κύπρου το 1950. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας όπου διακρίθηκε με 4 επαίνους για τις επιδόσεις του. Πραγματοποίησε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Στην Πάτρα ήρθε το 1977 και δίδαξε εικαστικά στη Μέση Εκπαίδευση για 30 συνεχόμενα έτη. Υπήρξε δάσκαλος για πάρα πολλούς εικαστικούς που ξεκίνησαν τη σταδιοδρομία τους από την Πάτρα και σήμερα είναι απόφοιτοι Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδας και εξωτερικού. Παντρεύτηκε με την Ελένη Δαβραντή και απέκτησε δύο γιους οι οποίοι είναι και αυτοί εικαστικοί.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 15:00 το μεσημέρι στον Παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα. Η Ένωση Εικαστικών Πάτρας, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα