CNN: Ρεπορτάζ που σοκάρει για τους άστεγους της Αθήνας

Μία μικρή πόλη μέσα στην μεγαλούπολη: Πόλη δυστυχίας, ανθρωπίνου πόνου και εξαθλίωσης εκείνη των αστέγων της Αθήνας.

Πριν την κρίση ήταν οι καθωσπρέπει άγνωστοι στο μετρό, στην ουρά για την τράπεζα και το σούπερ-μάρκετ και πλέον βρίσκονται χωρίς δουλειά, σπίτι και φαγητό… Το αμερικανικό δίκτυο CNN δείχνοντας συγκλονιστικές εικόνες παρουσιάζει μια νέα κατηγορία Ελλήνων που δημιουργήθηκε «εκβιαστικά» από την οικονομική κρίση, τους νεόπτωχους, άστεγους πολίτες της πρωτεύουσας της Ελλάδας.

"Η κρίση χρέους έχει μετατραπεί πλέον σε κοινωνική", λέει το cnn στο ρεπορτάζ του και συμπληρωνει: "σε όποια γωνία και να κοιτάξει κάποιος θα δει ανθρώπους αδύναμους, ταλαιπωρημένους, με σκαμμένα πρόσωπα από την πείνα να εκλιπαρούν για ελεημοσύνη".

Φιλοξενώντας μαρτυρίες ανθρώπων και ανθρωπίνων δραμάτων, το αμερικανικό δίκτυο αναφέρει ότι μόνο μέσα σε έναν χρόνο οι άνθρωποι που καταφεύγουν σε κέντρα υποδοχής αστέγων της Αθήνας έχουν αυξηθεί κατά 20%, ενώ παραθέτει μαρτυρία ΜΚΟ για τους άστεγους που τονίζει ότι είναι πλέον περισσότεροι από 20.000.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ της Ελίντα Λαμπροπούλου με τίτλο «Η κρίση οδηγεί τους Έλληνες στους δρόμους» που μεταδόθηκε από ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου έτσι… χωρίς ανάσα.

δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα