Μαθητής λιποθύμησε στο σχολείο από πείνα!

Μαθητής λιποθύμησε στο σχολείο του από την πείνα! Σοκ στο πανελλήνιο προκαλεί η είδηση ότι ένας 13χρονος που φοιτά σε γυμνάσιο του Ηρακλείου Κρήτης έχασε τις αισθήσεις του μπροστά στα έκπληκτα μάτια των συμμαθητών και των καθηγητών του επειδή είχε να φάει δύο ολόκληρες ημέρες.

Το τραγικό περιστατικό έφερε στην επιφάνεια την απίστευτη οικονομική εξαθλίωση που βιώνει η οικογένεια του παιδιού, αφού όπως αποκάλυψε στους άναυδους καθηγητές η μητέρα του, η οποία ειδοποιήθηκε να παρουσιαστεί στο σχολείο, τόσο ο γιος της όσο και τα άλλα τρία παιδιά της καθώς και η ίδια είχαν να φάνε δύο εικοσιτετράωρα. Οπως έγινε γνωστό, η συγκεκριμένη οικογένεια είναι πολύτεκνη και η μητέρα προσπαθεί να μεγαλώσει μόνη της τους τέσσερις γιους της, αφού είναι διαζευγμένη και άνεργη. Τόσο το σωματείο των εκπαιδευτικών όσο και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου αντέδρασαν άμεσα, κάνοντας ενέργειες για να βοηθήσουν τη μητέρα όσο περισσότερο μπορούν.

Μάλιστα, οι εκπρόσωποι του συλλόγου πολυτέκνων του νομού Ηρακλείου επικοινώνησαν μαζί της προκειμένου να της προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια με χρήματα και τρόφιμα.

Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωσή της η ομοσπονδία γονέων ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μετά τα κρούσματα της Αθήνας, του Μεσολογγίου (ποιος ξέρει και πού αλλού;), η λιποθυμία μαθητή λόγω ασιτίας εμφανίστηκε και στο Ηράκλειο. Τα προβλήματα φουντώνουν. Οικογένειες με άνεργους, πολύτεκνους, ΑμΕΑ και διαζευγμένους γονείς που απεγνωσμένα προσπαθούν να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους βιώνουν έναν απίστευτο Γολγοθά.

Γι' αυτούς τους γονείς η μόρφωση των παιδιών τους, ακόμη και το ρεύμα ή το νερό είναι πλέον πολυτέλεια μπροστά στην ανάγκη για την εξασφάλιση τροφής. Ο υποσιτισμός παιδιών είναι συνώνυμο της βαρβαρότητας, όπου η ανθρώπινη αξιοπρέπεια καταπατείται μπροστά στη δίψα για κέρδος. Καλούμε τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να γίνουν το αποκούμπι κάθε οικογένειας που δοκιμάζεται σκληρά».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα