Καταδικάστηκε ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ, Χρήστος Παναγόπουλος

Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος για παράβαση καθήκοντος.

Η κατηγορία αφορά την υπόθεση της τηλεοπτικής παραγωγής Olympic Trophy με αντικείμενο τη διάδοση της Ολυμπιακής ιδέας η οποία ουδέποτε βγήκε στον αέρα παρότι φέρεται να είχε κοστίσει στην ΕΡΤ 1,3 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Παναγόπουλος φέρεται ότι κράτησε στο συρτάρι και δεν ζήτησε τη διενέργεια έρευνας αποστέλλοντας, ως όφειλε, το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που είχε συνταχθεί για την υπόθεση αυτή αλλά και τη σχετική μηνυτήρια αναφορά υπαλλήλου της ΕΡΤ. Την επίμαχη παραγωγή είχε αναλάβει η ΕΡΤ μαζί με την εταιρεία «Άνωση» την περίοδο 2003-2004, την περίοδο δηλ. πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τα στοιχεία του πορίσματος, ότι η σύμβαση με τη συμπαραγωγό εταιρεία « Άνωση» δεν είχε υπογραφεί εξαρχής αλλά αφού είχαν ήδη εξοφληθεί τα σχετικά τιμολόγια. Για την παραγωγή εξάλλου εμφανίζονταν ήδη εργαζόμενοι στην ΕΡΤ με συμβάσεις έργου, να εισπράττουν με τιμολόγια υψηλά ποσά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα