Αλέξανδρος Πέπα: "Δεν βίαζα γιατί έχω πρόβλημα στύσης"

Να απαλλαγεί από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και δη εκείνες των βιασμών αλλά και του αρχηγικού ρόλου στην εγκληματική οργάνωση ζήτησε από τις ανακριτικές Αρχές ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της συμμορίας με τα καλάνσικοφ, Αλέξανδρος Πέπας.

Στο απολογητικό του υπόμνημα που αποκαλύπτει η zougla.gr o 21χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος υποστηρίζει ότι συμμετείχε σε έξι ληστείες, μεταθέτει τις ευθύνες των πράξεων του στην οικονομική ανέχεια και στον εθισμό του σε τοξικές ουσίες. Υπογραμμίζει δε ότι είναι συντετριμμένος και έχει μετανοήσει για ότι έκανε.

Παράλληλα, επικαλείται σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα τα οποία κορυφώθηκαν το Μάιο του 2011 και έγιναν η αιτία να σταματήσει τη στρατιωτική του θητεία ενώ διευκρινίζει πως όλες τις ληστείες τις έκανε κάτω από την επήρεια τοξικών ουσιών.

Επιπροσθέτως παρουσιάζεται σαν εκτελεστικό όργανο αρνούμενος πως είχε ηγετικό ρόλο στην οργάνωση λέγοντας μάλιστα πως τον οπλισμό που βρέθηκε στην κατοχή του, τον προμηθεύτηκε από ομοεθνείς του για να τον χρησιμοποιήσει στη ληστεία που έγινε σε κοσμηματοπωλείο της Ηλιούπολης με αντάλλαγμα να τους δώσει μέρος της «λείας».

«Έχω πρόβλημα στύσης»

Ο Πέπα υποστηρίζει πως ουδέποτε προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος καμίας γυναίκας καθώς, όπως υποστηρίζει, μετά από κάποιο χειρουργείο που έκανε στα γεννητικά του όργανα παρουσιάζει προβλήματα στύσης.

Αναφεόμενος στη ληστεία που έγινε στις 27.9.2011 στη Γλυφάδα στην οποία εμφανίζεται μέσα από τις καταθέσεις των μαρτύρων να διέπραξε ασελγείς πράξεις σε βάρος της συζύγου του ιδιοκτήτη, ο Πέπα παραδέχεται πως πράγματι πήρε μέρος στη ληστεία αλλά αρνείται κατηγορηματικά το γεγονός πως προέβη στις αποδιδόμενες εις βάρος του πράξεις.

«Πράγματι την 27.9.2011 και περί ώρα 4:30 τα ξημερώματα, με τους Meta και Leli, εισήλθαμε στην οικία. Ο Leli με την προβολή όπλου απείλησε τους ενοίκους να μη κάνουν φασαρία και τους χώρισε βάζοντας το άντρα με τα 2 ανήλικα τέκνα στο ένα δωμάτιο και τη σύζυγο στο σαλόνι. Δεν ανάγκασα τη σύζυγο του Π. με κανέναν τρόπο να πιάσει το γεννητικό μου μόριο καθώς εδώ και 5 περίπου μήνες, έχω σοβαρά προβλήματα στύσης» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι αναγκαίο να πάω φυλακή»

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο 21χρονος ζητάει μέσα από το απολογητικό του υπόμνημα να απαλλαγεί από τις κατηγορίες που τον βαραίνουν ενώ επικαλείται και το άρθρο 84 του Ποινικού Κώδικα, με το οποίο ζητάει να του αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό της μετεφιβικής ηλικίας.

Ο Πέπα παραδέχεται ότι είναι αναγκαίος ο «ποινικός σωφρονισμός» του, αλλά κρίνει πως δεν είναι πλέον σκόπιμος ο εγκλεισμός του σε κάποιο σωφρονιστικό ίδρυμα. Όπως αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα «Επειδή έχω κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας μου, πρέπει να εφαρμοσθεί η διάταξη του άρθρου 130 του Π. Κ., διότι είναι αναγκαίος ο ποινικός σωφρονισμός μου, πλην όμως ο περιορισμός μου εντός σωφρονιστικού καταστήματος, δεν είναι πλέον σκόπιμος και ότι αντ’ αυτού πρέπει να μου αναγνωριστεί για τις τελεσθείσες πράξεις, απειλούμενες ποινές, ελαττωμένες κατά τις διατάξεις του άρθρου 83 του Π. Κ.».

Τέλος, ο προφυλακισμένος, πλέον, κατηγορούμενος σημειώνει πως έχει μετανοήσει για τα προβλήματα προκάλεσε προκαλέσει με τις πράξεις του και ζητάει συγγνώμη από τα θύματα του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα