"Θα πεθάνω και θα είστε υπεύθυνοι": Επιστολή νεφροπαθούς

«Προς προϊσταμένη ΥΠΑΔ Χίου: Θέλω να σας ενημερώσω ότι από αύριο θα πηγαίνω στον τεχνητό νεφρό με τα πόδια λόγω ελλείψεως χρημάτων. Έχετε να μου πληρώσετε τα μεταφορικά εννέα μήνες και αύριο κλείνουμε τους δέκα. Λόγω των μειώσεων στους μισθούς μας, πλέον και τα 13 ευρώ του ταξί, που θέλω ώστε να πηγαίνω και να έρχομαι στην αιμοκάθαρση, δεν τα έχω. Ήδη εκκρεμούν το ενοίκιό μου, καθώς και η εφορία και το ρεύμα μου, δεν έχω χρήματα ούτε για φαγητό.

Με τα χρήματα που μου είχατε υποσχεθεί ότι θα μου πληρώνατε (1.400 ευρώ περίπου) υπολόγιζα ότι θα κλείσω αυτές τις τρύπες. Από τον Ιανουάριο έχω ακούσει από σας άπειρες δικαιολογίες, τη μια «άλλαξε ο χρόνος, θα καθυστερήσουμε», την άλλη «δεν έχουμε χρήματα», την άλλη πάλι «μετακομίζουμε», την άλλη «είναι μέσα σε κιβώτια οι αιτήσεις και πως θα τις ξεμπερδέψουμε», την άλλη «από ένα χαρτί λείπει μια σφραγίδα», ενώ τα είχαμε παραλάβει, τα θεωρήσατε κανονικά και τα είχατε πρωτοκολλήσει, δηλαδή πληρώνω το δικό σας λάθος.

Είχαμε συμφωνήσει ότι μέχρι τις 15 του Σεπτέμβρη θα πληρωνόμουν. Για καθαρά ανθρώπινους λόγους και δικαιολογημένα δεν μπορούσατε να με πληρώσετε. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί σας μου είπατε την δικαιολογία, και ίσως να είναι αληθινή, ότι ήτα χαλασμένο το routerσας και είχατε τεχνικό που τα έφτιαχνε και μέχρι το μεσημέρι θα πληρωθεί.

Ύστερα σε επίσκεψή μου στα γραφεία σας, μου είπατε ότι είχατε κανονικά router αλλά δεν επικοινωνούσατε με την Τράπεζα Πειραιώς για να στείλετε διαδικτυακά τα εμβάσματα και έχετε καλέσει τεχνικούς να τα επισκευάσουν.

Θεωρώ όλα αυτά που προαναφέρω δικαιολογίες για να μην πληρωθώ. Εάν έχετε κάνει στάση πληρωμών, να μας το πείτε. Σας πληροφορώ ότι εφ όσον δεν βρω τα χρήματα μου στην τράπεζα, θα πάω και θα γυρίσω στην αιμοκάθαρση με τα πόδια, επειδή δεν έχω λεφτά. Επειδή αυτό το διάστημα είμαι σε εμπύρετο κατάσταση λόγω βαριάς λοιμόξεως (31 crp 28.000 λευκά αιμοσφαίρια) συν την υπόταση της αρτηριακής μου πίεσης, οι πιθανότητες να φτάσω στον τεχνητό νεφρό είναι μηδαμινές. Σας καθιστώ υπεύθυνο (ΥΠΑΔ ΧΙΟΥ) για ότι μου συμβεί και εξουσιοδοτώ τη σύζυγό μου για κάθε ένδικο μέσο που θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει εξαιτίας της επιδείνωσης της υγείας μου ή ακόμα και την απώλεια της ζωής μου»

*Την επιστολή αυτή, που δείχνει το μεγαλείο της κατάντιας μας, έστειλε στην Ελευθεροτυπία ο Χρήστος Καραγιώργης, ασφαλισμένος του ΟΠΑΔ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα