Ξεκίνησε η χορήγηση μεθαδόνης από τα νοσοκομεία Αθήνας

Δύο περίπου εβδομάδες μετά την έναρξη του αντίστοιχου προγράμματος στη Θεσσαλονίκη, δέκα νοσοκομεία της Αθήνας ξεκίνησαν την Παρασκευή τη χορήγηση μεθαδόνης σε εξαρτημένα μέλη του ΟΚΑΝΑ.

Περίπου 200 ασθενείς, με κριτήριο τον τόπο διαμονής τους, κατανεμήθηκαν στα νοσοκομεία Κωνσταντοπούλειο-«Αγία Όλγα», «Αλεξάνδρα», «Αμαλία Φλέμιγκ», «Γ. Γεννηματάς», «Ευαγγελισμός», «ΚΑΤ» και «Σισμανόγλειο».

Ακόμα, στα νοσοκομεία «Ιπποκράτειο», «Σπηλιοπούλειο» και ΙΚΑ Πατησίων θα λειτουργήσουν μονάδες συνταγογράφησης για τους χρήστες.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, οι μονάδες στελεχώθηκαν με ψυχίατρο, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και νοσηλευτές.

Η επιλογή του προσωπικού έγινε κατά προτεραιότητα από τους εργαζόμενους στις μονάδες του ΟΚΑΝΑ, με τη συμμετοχή του προσωπικού από τα νοσοκομεία, όπου αυτό ήταν εφικτό.

Στο μεταξύ, η Θεσσαλονίκη απέκτησε την Παρασκευή την έκτη μονάδα μεθαδόνης του ΟΚΑΝΑ στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο «424 ΓΣΝΕ», με την προσέλευση των πέντε πρώτων ασθενών.

«Η έναρξη των μονάδων αυτών σηματοδοτεί μια μέρα ανακούφισης για την ευαίσθητη ομάδα των εξαρτημένων ατόμων που περιμένουν εδώ και χρόνια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ίδιοι, "στη λίστα των μελλοθάνατων"» αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα