Χειροπέδες στον "επιστήμονα" τσαντάκια

Αποτελούσε τον φόβο και τον τρόμο των γυναικών. Τα χτυπήματά του ήταν σχεδιασμένα με κάθε λεπτομέρεια και θα μπορούσαν κάλλιστα να συγκριθούν με αυτά που γίνονται σε μεγάλες ληστείες τραπεζών. Οι αστυνομικοί τού έδωσαν το προσωνύμιο «επιστήμονας», καθώς ο 44χρονος είχε αναγάγει σε επιστήμη τις αρπαγές τσαντών από ανυποψίαστες γυναίκες!

Η «αλάνθαστη» μέθοδος που χρησιμοποιούσε ο δράστης του έδωσε τη δυνατότητα να… αλωνίζει επί τουλάχιστον τρία χρόνια σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου. Κανείς δεν ξέρει πόσες αρπαγές τσαντών διέπραξε χρησιμοποιώντας τη μοτοσικλέτα του πατέρα του, χωρίς φυσικά εκείνος να γνωρίζει τις βρομοδουλειές του γιου του. Ως τώρα έχουν εξιχνιαστεί είκοσι τρεις κλοπές τσαντών μόνο στην περιοχή του Νέου Ψυχικού!

Σίγουρα, πάντως, ο πραγματικός αριθμός των επιθέσεών του είναι πολύ μεγαλύτερος - ίσως μάλιστα και τριψήφιος. Κι αυτό γιατί στο σπίτι του, στην οδό Θερμοπυλών στον Βύρωνα, βρέθηκαν φωτοαντίγραφα οδικών χαρτών από διάφορες περιοχές, όπως το Μαρούσι, την Πεύκη, τον Αλιμο και αρκετά σημεία της Αθήνας πάνω στα οποία σημείωνε τους χώρους όπου θα καραδοκούσε ώσπου να εντοπίσει το κατάλληλο θύμα, αλλά και το δρομολόγιο διαφυγής του.

Ο ευρηματικός τσαντάκιας φρόντιζε να καλύπτει τα ίχνη του με έναν απλό, αλλά έξυπνο τρόπο: κολλούσε με αυτοκόλλητα τύπου Βέλκρο (τα γνωστά χριτς-χρατς) μια ψεύτικη πινακίδα πάνω στην κανονική της μηχανής του και, όταν ολοκλήρωνε την αρπαγή μιας τσάντας, την έβγαζε με μια κίνηση. Ετσι, αν το θύμα συγκρατούσε τον αριθμό και τον έδινε στους αστυνομικούς, εκείνοι θα αναζητούσαν μια… άλλη μοτοσικλέτα. Και για να είναι απόλυτα βέβαιος ότι δεν θα τον σταματήσουν, είχε πάντα ένα δεύτερο κράνος διαφορετικού χρώματος στην μπαγκαζιέρα του και άλλαζε μόλις βρισκόταν σε ασφαλές σημείο!

Την έπαθε, όμως, στη συμβολή Βενιζέλου και Πίνδου στο Νέο Ψυχικό, όταν η γυναίκα της οποίας άρπαξε την τσάντα κατάφερε να τη συγκρατήσει τόσο όσο χρειαζόταν για να «σπινιάρει» η μηχανή και ο 44χρονος να χάσει τον έλεγχο. Καθώς προσπαθούσε να τη σηκώσει, κάποιοι νεαροί που είδαν τη σκηνή έτρεξαν και τον έριξαν στο έδαφος ξανά και ξανά, ώσπου να φτάσουν άνδρες της ομάδας «Ζήτα» που τον συνέλαβαν.

Στο εσώρουχο του δράστη βρέθηκαν 150 ευρώ από την αρπαγή τσάντας μιας γυναίκας που κλήθηκε και τον αναγνώρισε, ενώ στο σπίτι του φύλαγε είκοσι πέντε κινητά, δεκαεννιά πορτοφόλια, εννέα ρολόγια, εννέα φορτιστές κινητών και δεκαπέντε κλεμμένες τσάντες! Μεταξύ αυτών, το πανάκριβο πορτοφόλι Louis Vuitton και η ατζέντα Mont Blanc μιας γυναίκας που είχε τραυματίσει σέρνοντάς τη στον δρόμο στις 10 Νοεμβρίου 2008, η οποία βρέθηκε από την επίσης κλεμμένη πιστωτική της κάρτα.

Ο εφευρετικός τσαντάκιας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, που του άσκησε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα, πλαστογραφία και ναρκωτικά, αφού στο σπίτι του βρέθηκαν 56 γραμμάρια χασίς. Ο 44χρονος κρατείται ώσπου να απολογηθεί στον ανακριτή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα