"Έφυγε" σε ηλικία 114 ετών η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 114 ετών και 347 ημερών η Maria Gomes Valentim, η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο. Η Velintim σε λίγο καιρό, στις 9 Ιουλίου, θα γιόρταζε τα 115 γενέθλιά της. Τώρα ο τίτλος της γηραιότερης του πλανήτη περνάει στην Αμερικανίδα Besse Cooper, από την Georgia των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία επίσης γεννήθηκε το 1896, αλλά 48 ημέρες αργότερα από την Maria.

Κάθε φορά που ρωτούσαν την Valentim για το μυστικό της μακροβιότητάς της, εκείνη έδινε πάντα την ίδια απάντηση. Ότι η συνταγή που ακολουθούσε ήταν η καθημερινή κατανάλωση καφέ, ψωμιού και γάλακτος. Η οικογένειά της υποστήριζε πως σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι η Maria εργαζόταν σε δική της επιχείρηση και φυσικά η κληρονομικότητα, καθώς ο πατέρας της πέθανε σε ηλικία 100 ετών.

Η Maria Gomes Valentim είχε γεννηθεί το 1896 στην Καρανγκόλα της πολιτείας Μίνας Ζεράϊς της Βραζιλίας. Ήταν κόρη του Ουάσιγκτον και της Ιντουίνα Γκομές ντα Σιλβα. Το 1913 παντρεύτηκε τον Ζοάου Βαλεντίμ, ο οποίος απεβίωσε 1946. Από το γάμο της είχε αποκτήσει ένα γιο, ο οποίος πέθανε λίγο μετά τα 90 του χρόνια. Επίσης απέκτησε 4 εγγόνια, 7 δισέγγονα και 5 τρισέγγονα. Τα τελευταία χρόνια βρισκόταν καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι και ζούσε σε γηροκομείο, όπου την φρόντιζε η εγγονή της.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα