Χιλιάδες "Αγανακτισμένοι Πολίτες" στο Σύνταγμα. Live

«Ξυπνήσαμε» και «Ξυπνήσαμε ήρθε η ώρα να φύγετε» γράφουν τα πανό των «Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα» στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στους Ισπανούς διαδηλωτές που κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα «Μη φωνάζετε δυνατά, οι Έλληνες κοιμούνται».

Αγανακτισμένοι, Παρασκευή 27 Μαΐου: Live από το Σύνταγμα

Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα: Δεύτερη μέρα, live

Ήδη στην πλατεία Συντάγματος έχουν μαζευτεί πάνω από εικοσιπέντε χιλιάδες περίπου ενώ συνεχώς μαζεύονται  περισσότεροι.

Κλειστές είναι η Βασιλίσσης Σοφίας, η Αμαλίας ενώ από λεπτό προς λεπτό θα κλείνουν ολοένα και περισσότεροι δρόμοι του κέντρου.

Οι διαδηλωτές τραγουδούν τον εθνικό ύμνο και φωνάζουν "Κλέφτες, κλέφτες" ενώ έντονη είναι η αστυνομική παρουσία. Οι διαδηλωτές γιούχαραν τα ΜΑΤ και έχουν αναρτήσει πανώ το οποίο λέει: "Είμαστε ξύπνιοι! Τί ώρα είναι; Είναι ώρα να φύγουν!". Επίσης υπάρχει το ίδιο πανώ μεταφρασμένο στα Ισπανικά, ως απάντηση στα ειρωνικά σχόλια που έκαναν.
Από την συγκέντρωση λείπουν οι κουκούλες αλλά και τα πανό με κομματικές αποχρώσεις.

Οι διαδηλωτές έχουν φέρει μαζί τους ένα κρεβάτι και έχουν στήσει ένα μίνι φαρμακείο για όσους τυχόν νιώσουν κάποια αδιαθεσία, καθώς όπως λένε έχουν σκοπό να μείνουν για αρκετό καιρό.

Ανάλογες εκδηλώσεις γίνονται και σε άλλες πόλεις. Στον Λευκό Πύργο ξεκίνησε στις 18:00 και ήδη είναι μαζεμένοι πάνω από 4.000. Οι συγκεντρωμένοι έχουν ρυθμίσει τα ξυπνητήρια των κινητών τους προκειμένου να χτυπήσουν στις 20:00, απαντώντας έτσι και αυτοί στους Ισπανούς

Διαμαρτυρίες θα γίνουν επίσης σε Πάτρα, Ναύπλιο,  Γιάννενα, η Αρτα, Ρέθυμνο,  Ηράκλειο Ζάκυνθος, Κομοτηνή, Βόλος, Αίγιο.

Οι Έλληνες, εμπνευσμένοι από το κίνημα των Ισπανών «15-Μ», συσπειρώθηκαν μέσω του Facebook και απαντούν με δυναμική συμμετοχή στα ειρωνικά συνθήματα που έλεγαν οι Ισπανοί διαδηλωτές στην κεντρική πλατεία της Μαδρίτης για την αδράνεια των πολιτών της Ελλάδας.«Κάντε ησυχία να μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες» φώναζαν! 

Μέχρι στιγμής, 25.594 άτομα έχουν δηλώσει ότι θα παρευρεθούν στην πλατεία Συντάγματος, 8.140 είπαν ότι μπορεί να παρευρεθούν ενώ 223.473 άτομα δεν έχουν απαντήσει ακόμα.
Παρόμοιες διαδηλώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα

Αγανακτισμένοι, Παρασκευή 27 Μαΐου: Live από το Σύνταγμα



Κατά χιλιάδες συρρέουν στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης oι «Aγανακτισμένοι» και μέχρι αυτή την ώρα τουλάχιστον 5.000 άτομα έχουν δώσει το «παρών».

Watch live streaming video from thriasioweb at livestream.com

Ομάδες πολιτών όλων των ηλικιών, αλλά και από διάφορες πολιτικές παρατάξεις απάντησαν στο κάλεσμα και καταφθάνουν να διαδηλώσουν ειρηνικά.

Ήδη στους κεντρικούς δρόμους υπάρχει συμφόρηση καθώς οι πολίτες προσπαθούν να φτάσουν στο σημείο συνάντησης.



Από πολύ νωρίς, πλήθος πολιτών έδωσαν το «παρών», ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα μέσω facebook, για ειρηνική διαδήλωση και στην πλ. Γεωργίου, στο κέντρο της Πάτρας.



Στο σημείο βρίσκονται πάνω από 1.000 άτομα μέχρι στιγμής ενώ έως και τις 17:05 το απόγευμα, 6.267 άτομα είχαν δηλώσει ότι θα λάβουν μέρος στην κινητοποίηση που γίνεται στην Πάτρα, ενάντια στα οικονομικά μέτρα, κατά των σκληρών οικονομικών μέτρων, στα πρότυπα των Ισπανικών κινητοποιήσεων.

Στα Χανιά, περισσότερα από 500 άτομα, κάθε ηλικίας, «επώνυμοι» και «ανώνυμοι» έχουν έως αυτή την ώρα συγκεντρωθεί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς για να εκφράσουν με τον τρόπο αυτό την αντίδραση τους στα νέα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.



Το ίδιο εντυπωσιακή είναι η ανταπόκριση σε όλη την Ελλάδα, καθώς ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται το απόγευμα σε όλες τις πόλεις της χώρας.

 

ΔΕΙΤΕ LIVE

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα