Σκηνές τρόμου σε ληστεία με Καλάσνικοφ στην Ηλιούπολη

Στιγμές τρόμου έζησαν χθες το μεσημέρι στην Ηλιούπολη δεκάδες καταστηματάρχες και καταναλωτές που βρίσκονταν σε εμπορικό κέντρο, όταν ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με αδίστακτους κακοποιούς οι οποίοι τους απείλησαν με Καλάσνικοφ προκειμένου να μη σταθούν εμπόδιο στα σχέδιά τους να ληστέψουν υποκατάστημα τράπεζας.

Λίγα λεπτά μετά τις 12.00 το μεσημέρι δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού κρατώντας Καλάσνικοφ κινήθηκαν στον στενό διάδρομο στο αίθριο του εμπορικού κέντρου και αδιαφορώντας για τους δεκάδες καταναλωτές που στέκονταν στις βιτρίνες των εμπορικών καταστημάτων σταμάτησαν μπροστά στην πλαϊνή πόρτα που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι της τράπεζας. Κατέβηκαν από τη μηχανή και ο ένας κρατώντας το Καλάσνικοφ στα χέρια φώναξε «ληστεία» προτάσσοντας το όπλο προς τον κόσμο.

Επικράτησε πανικός και οι πολίτες έντρομοι έτρεχαν να κρυφτούν μέσα στα εμπορικά καταστήματα. Την ίδια στιγμή ο δεύτερος δράστης με μια βαριοπούλα στα χέρια άρχισε να χτυπάει τη γυάλινη πόρτα. Εκείνη την ώρα στην τράπεζα εκτός από τους υπαλλήλους υπήρχαν και δεκάδες πελάτες, οι οποίοι έντρομοι κοιτούσαν τους δράστες. Μέσα σε λίγα λεπτά ο ληστής κατάφερε να ανοίξει τρύπα στην τζαμαρία και με γρήγορες κινήσεις εισέβαλε μέσα στο υποκατάστημα της τράπεζας.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν ο συνεργός του βγει από το υποκατάστημα με τη μαύρη σακούλα η οποία περιείχε τη λεία της ληστείας, ο ένοπλος άφησε κάτω το όπλο, γύρισε τη μηχανή με κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Ειρήνης, πήρε πάλι το Καλάσνικοφ και αφού επιβιβάστηκε και ο συνεργός του εξαφανίστηκαν.

«Ζήσαμε τρομακτικές στιγμές. Οπλα, βαριοπούλες, ληστεία μπροστά στα μάτια μας… Τελικά, δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Είναι αδίστακτοι. Ευτυχώς, δεν θρηνήσαμε θύματα» λέει στην «Εspresso» ο Σπύρος Φαναριώτης.

Ακριβώς αππέναντι από την τράπεζα βρίσκεται το κατάστημα υποδημάτων της Αθηνάς Παπαχρήστου: «Δεν μπορώ να πιστέψω τι είδαν τα μάτια μου. Η πελάτισσα που εκείνη τη στιγμή ήταν εδώ έπαθε σοκ. Δεν είναι η πρώτη φορά. Είχαν έρθει και πριν από δύο μήνες, πάλι με βαριοπούλα, αλλά δεν τα κατάφεραν».

Σοκαρισμένη η έμπορος Μαρία Παπακωνσταντίνου μας λέει: «Ανέβασαν τη μηχανή τους μέχρι την πόρτα. Αρχισαν να χτυπούν με βαριοπούλα τα τζάμια. Κανείς δεν αντέδρασε. Ακόμα δεν μπορώ να συνέλθω…»

Η κ. Σωτηρία, υπάλληλος σε εμπορικό κατάστημα στην είσοδο του εμπορικού κέντρου, δηλώνει: «Δεν μπορούσα να κουνηθώ από τον φόβο μου. :Ακουγα τους χτύπους της βαριοπούλας και προσευχόμουν να τελειώσει, να γίνει ό,τι γίνει και να φύγουν… Το να πω ότι τρόμαξα είναι λίγο…»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα