Αυτοκτόνησε λόγω χρεών 42χρονος στη Ζάκυνθο

«Για να μην ταλαιπωρώ τους άλλους και για να μην πάω φυλακή, αυτοκτονώ». Λόγια απόγνωσης που έγραψε σε ένα κομμάτι χαρτί ένας 42χρονος επιχειρηματίας από τη Ζάκυνθο, ο οποίος αποφάσισε να βάλει τέρμα στη ζωή του περνώντας μία θηλιά στον λαιμό του εξαιτίας των δυσβάστακτων χρεών που τον έπνιγαν.

Το άψυχο σώμα του άτυχου άνδρα βρήκε ο αδερφός του προχθές το πρωί, σχεδόν ένα εικοσιτετράωρο από τη στιγμή που εξαφανίστηκε. Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, τα ίχνη του 42χρονου είχαν χαθεί από την Παρασκευή. Οι συγγενείς του δήλωσαν αμέσως την εξαφάνισή του στην αστυνομία, η οποία κινητοποιήθηκε και άρχισε τις έρευνες για τον εντοπισμό του.

Τελικά, το Σάββατο ο αδερφός του τον βρήκε απαγχονισμένο μέσα σε εγκαταλειμμένη αποθήκη σε έναν ελαιώνα στην περιοχή Σκουλικάδο, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι όπου ζούσε.

Δίπλα του υπήρχε ένα μπουκάλι αλκοόλ σχεδόν άδειο, καθώς επίσης και ένα σημείωμα στο οποίο ο αυτόχειρας εξηγούσε τους λόγους οι οποίοι τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα.

«Ευχαριστώ την οικογένειά μου για τη βοήθεια που μου πρόσφερε όλο αυτό το διάστημα. Για να μην ταλαιπωρώ τους άλλους και τον εαυτό μου και για να μην καταλήξω στη φυλακή από τα χρέη, πήρα την απόφαση να αυτοκτονήσω».

Λόγια που μαρτυρούν πανικό και απόγνωση και δείχνουν ότι ο επιχειρηματίας είχε φτάσει σε οριακό σημείο λόγω τεράστιων οφειλών.

Στο παρελθόν ο άτυχος 42χρονος διατηρούσε κατάστημα, αλλά πριν από λίγους μήνες αναγκάστηκε να του βάλει λουκέτο, αφού οι δουλειές του πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο. Καλά πληροφορημένες πηγές της «Espresso» επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι ο 42χρονος αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα οποία τον είχαν αναγκάσει να κλειστεί στον εαυτό του και τον τελευταίο καιρό να είναι απόμακρος. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, σε λίγες εβδομάδες είχε δικαστήριο για οικονομικές υποθέσεις του.

Οι άνθρωποι που τον γνώριζαν τον περιγράφουν ως ένα ήρεμο και πολύ καλό άτομο που δεν αντιμετώπιζε προβλήματα με κανέναν.

Πάντως, το νέο περιστατικό αυτοκτονίας έχει συγκλονίσει τη Ζάκυνθο, αφού ήρθε να προστεθεί σε μία σειρά από παρόμοια θλιβερά περιστατικά που έχουν λάβει χώρα στο νησί τον τελευταίο καιρό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα