Συνέλαβαν τους μακελάρηδες του Ρέντη

Τους μακελάρηδες του Ρέντη, τους στυγνούς δολοφόνους που έκοψαν πρόωρα το νήμα της ζωής των δύο νεαρών ειδικών φρουρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έχουν στα χέρια τους οι διωκτικές αρχές.

Η εξιχνίαση της διπλής δολοφονίας του 23χρονου Γιάννη Ευαγγελινέλη και του 22χρονου Γιώργου Σκυλογιάννη ήταν θέμα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία και επιτεύχθηκε με τη συνεργασία σχεδόν του συνόλου των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.

Αφού προηγήθηκαν εντατικές έρευνες διάρκειας δύο μηνών, στις οποίες έλαβαν μέρος και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η Ασφάλεια Αττικής, η Αντιτρομοκρατική και τα ΕΚΑΜ, προχώρησαν κατά τα δύο προηγούμενα 24ωρα σε διαδοχικές και συντονισμένες επιχειρήσεις σε Πέραμα, Μενίδι, Παλαιό Φάληρο, Θησείο και Καλλιθέα. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν και εξέτασαν συνολικά τριάντα πέντε άτομα, ανάμεσα στα οποία βρίσκονταν και δύο από τους τέσσερις δράστες της συμπλοκής της 1ης Μαρτίου.

Οπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Θανάσης Κοκκαλάκης, για συμμετοχή στη δολοφονία των νεαρών αστυνομικών συνελήφθησαν δύο ομογενείς γεννημένοι στη Ρωσία, ηλικίας 36 και 28 ετών. Παράλληλα, στοιχεία προέκυψαν για δύο ακόμη ομογενείς, οι οποίοι αναζητούνται.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ., ο ένας από τους δύο συλληφθέντες ήταν αυτός που τη μοιραία βραδιά πυροβόλησε με Καλάσνικοφ εναντίον των ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., χωρίς όμως να προσδιορίσει ποιος από τους δύο πάτησε τη σκανδάλη. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί της Ασφάλειας θεωρούν ότι ο 36χρονος ήταν εκείνος που πυροβόλησε, ωστόσο ο ίδιος φέρεται να το αρνείται και να κατονομάζει τον 28χρονο ως τον φυσικό αυτουργό.

Οπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο συλληφθέντες και οι δύο καταζητούμενοι ομογενείς είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη ληστειών. Παράλληλα, οι αστυννομικοί συνέλαβαν άλλα τέσσερα άτομα για συμμετοχή στην ίδια εγκληματική οργάνωση. Πρόκειται για δύο Ελληνες και δύο Αλβανούς, όλοι ηλικίας 31 ετών. Οι δύο Ελληνες έλαβαν μέρος στη ληστεία του περιπτέρου στο Μενίδι, από όπου ξεκίνησε η αιματηρή καταδίωξη, έχοντας τον ρόλο του τσιλιαδόρου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ένας από τους δύο παρέλαβε τους δύο από τους δράστες του μακελειού του Ρέντη βοηθώντας έτσι στη διαφυγή τους. Σε ό,τι αφορά τους δύο Αλβανούς, συνελήφθησαν γιατί προμήθευαν την εγκληματική οργάνωση με κλεμμένα αυτοκίνητα, ένα από τα οποία ήταν το σκούρο Volvo στο οποίο επέβαιναν οι δράστες τη μοιραία βραδιά.

Από τα τριάντα πέντε άτομα που προσήχθησαν οι αστυνομικοί συνέλαβαν ακόμη πέντε, Ελληνες και αλλοδαπούς, για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα