Xωρίς επεισόδια οι πορείες για την Πρωτομαγιά

Μαζικές και χωρίς να σημειωθούν επεισόδια ήταν οι ξεχωριστές συγκεντρώσεις που πραγματοποίησαν τα συνδικάτα για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Κυρίαρχο αίτημα ήταν η έξοδος από την «μνημονιακή πολιτική». ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ξεκίνησαν από τις 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών σωματείων απηύθυναν ομιλίες στους συγκεντρωμένους. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στα Προπύλαια.

Σε δηλώσεις τους, οι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης έκαναν λόγο για αδιέξοδη πολιτική που οδηγεί στην περιστολή των κοινωνικών δικαιωμάτων και στην απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος και ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ Στάθης Ανέστης υπογράμμισαν την ανάγκη για ενότητα του εργατικού κινήματος και έντασης των αγώνων.

Το ΠΑΜΕ ξεκίνησε από το Σύνταγμα και κατέληξε στην αμερικανική πρεσβεία. Νωρίτερα αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, κατέθεσε στεφάνια στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και στο Πολυτεχνείο.

Εντωμεταξύ, οι ομιλητές στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έκαναν λόγο για την ανάγκη συντονισμού των σωματείων «ώστε να προστατευθούν τα συμφέροντα της λαϊκής εργατικής οικογένειας» και κατηγόρησαν τόσο την κυβέρνηση όσο και τον «κρατικό συνδικαλισμό».

Η πορεία πρωτοβάθμιων σωματείων ξεκίνησε από το Αρχαιολογικό Μουσείο στην οδό Πατησίων και κατευθύνθηκε στη Βουλή.

Στον Πειραιά το συλλαλητήριο ξεκίνησε στις 11 η ώρα στην πλατεία Κοραή ενώ στη Θεσσαλονίκη έγιναν δυο συγκεντρώσεις, στην πλατεία Αριστοτέλους και στην Εγνατία.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Στην απεργία συμμετέχουν τα σωματεία των ναυτεργατών ενώ ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού και του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου.

Στην Αθήνα, το μετρό θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και θα εκτελεί δρομολόγια μέχρι τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, τα τρόλλεϊ από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ενώ ταμπλε λεωφορεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν τα λεωφορεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) την Πρωτομαγιά, καθώς οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα