Οξεία δηλητηρίαση από το αλκοόλ η αιτία θανάτου της 15χρονης

Μεγάλη Παρασκευή, και ένα 15χρονο κορίτσι πάει να διασκεδάσει. Μπαίνει σε κέντρο διασκέδασης, καταναλώνει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, καταλήγει στο νοσοκομείο και λίγες ώρες αργότερα χάνει τη ζωή του.

Συγκλονίζει η ανατροπή της υπόθεσης της 16χρονης Στέλλας

Οξεία δηλητηρίαση από το αλκοόλ που κατανάλωσε είναι η αιτία θανάτου της 15χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη από το Ρέθυμνο, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ρεθύμνου, Αντώνη Παπαδομανωλάκη, ενώ αναμένονται τις προσεχείς ημέρες τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης.

Οι γονείς της 15χρονης μιλάνε για τραγικές παραλείψεις από πλευράς των γιατρών από την ώρα που οι φίλοι της Στέλλας Ακουμιανάκη τη μετέφεραν στο νοσοκομείο. Παράλληλα, καταδικάζουν και ζητούν απαντήσεις από τους αρμόδιους για το γεγονός ότι ειδοποιήθηκαν 4 ώρες αργότερα για το πού βρισκόταν το παιδί τους και μάλιστα όταν η υγεία της κινδύνευε και βρισκόταν διασωληνωμένη στην Εντατική.

Κάποια στιγμή, ξημερώματα πια Μεγάλου Σαββάτου, η 15χρονη κοπέλα έχασε τις αισθήσεις της. Οι φίλοι της αμέσως τη μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διέγνωσαν την κρισιμότητα της κατάστασης και έκριναν απαραίτητη την εισαγωγή της στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν οι θεράποντες ιατροί, δυστυχώς η κοπέλα δεν άντεξε. Ανήμερα το Πάσχα έχασε τη μάχη με τον θάνατο βυθίζοντας στο πένθος όχι μόνο τη δική της οικογένεια αλλά ολόκληρη την πόλη του Ρεθύμνου.

Από την πλευρά της, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, που έχει αναλάβει να ρίξει φως στην υπόθεση, διερευνά κάθε παράμετρο γύρω από τον αιφνίδιο θάνατο της 15χρονης. Αστυνομικοί έχουν πάρει καταθέσεις από άτομα της παρέας που διασκέδαζαν μαζί το μοιραίο βράδυ, ενώ έχουν ληφθεί και δείγματα από τα ποτά που σέρβιρε το νυχτερινό μαγαζί.

Ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Μοσχοβάκης, τόνισε σε δηλώσεις του πως όλα έγιναν σύμφωνα με το πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται ένα τέτοιο περιστατικό μέθης. «Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε, όπως αντιμετωπίζεται ένα περιστατικό μέθης στο νοσοκομείο. Η κοπέλα κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να υπάρξει τοξικότητα σε μεγάλο βαθμό. Της χορηγήθηκε ορός γλυκόζης, όπως επίσης έγινε η απαραίτητη διαδικασία ώστε να καθαριστεί το στομάχι της». Όμως ο πατέρας της Στέλλας Ακουμιανάκη κάνει λόγο για παραλείψεις κατά την εισαγωγή της κόρης του στο νοσοκομείο. Αρνείται όσα αναφέρει ο διοικητής του νοσοκομείου, επισημαίνει όμως πως οι γιατροί της Εντατικής έδωσαν αγώνα για να σωθεί το παιδί του.

Οι φίλοι της 15χρονης κάνουν λόγο στις καταθέσεις τους στην αστυνομία για μικρή κατανάλωση ποτών (2 ποτήρια) την ίδια ώρα που ο ιατροδικαστής μιλάει για οξεία δηλητηρίαση από μεγάλη ποσότητα οινοπνεύματος στο αίμα της άτυχης νεαρής.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα