Πόλεμος και καπνογόνα στην Κερατέα

Πολεμικό τοπίο θύμιζε άλλη μία μέρα η περιοχή της Κερατέας, καθώς δεκάδες εξαγριωμένοι κάτοικοι προσπαθούσαν να εμποδίσουν τις αστυνομικές δυνάμεις να κλείσουν τάφρο, βάθους δύο μέτρων, που άνοιξαν άγνωστοι την προηγούμενη νύχτα επί της λεωφόρου Λαυρίου.

Πετροπόλεμος, μολότοφ και χημικά συνέθεταν τις σκηνές έντασης που διαδραματίζοναν για αρκετές ώρες ανάμεσα στις διμοιρίες των ΜΑΤ και τους πολίτες.

Η μεγάλη ένταση των επεισοδίων είχε ως αποτέλεσμα στο σημείο να μεταβεί και εισαγγελέας, έπειτα από εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένης Ράικου. Αφορμή για τον νέο κύκλο επεισοδίων ήταν η υπεράσπιση τάφρου, βάθους περίπου δύο μέτρων, καθ’ όλο το πλάτος του ρεύματος κυκλοφορίας της λεωφόρου Λαυρίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μικρή ομάδα αγνώστων μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης συγκεντρώθηκε στη λεωφόρο Λαυρίου χωρίς να γίνει αντιληπτή. Ο σχεδιασμός της επιχείρησης προέβλεπε τον αντιπερισπασμό, σε περίπτωση που οι αστυνομικές δυνάμεις τους εντόπιζαν. Με γρήγορες κινήσεις έριξαν μεγάλους όγκους από χώμα που μετέφεραν με μικρά φορτηγά στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κίνηση των αυτοκινήτων.

Λίγα μέτρα πιο κάτω από τα αναχώματα που στήθηκαν δύο σκαπτικά μηχανήματα ανέλαβαν τη δημιουργία τάφρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της λεωφόρου Λαυρίου. Η τάφρος τελικά καλύφθηκε με χαλίκι και ασφαλτοστρώθηκε από τα μηχανήματα του δήμου Κερατέας λίγο μετά από τις 7.00 το απόγευμα. Μέχρι εκείνη την ώρα η κίνηση των οχημάτων γινόταν από παρακαμπτήριες οδούς, καθώς η πρώτη, η δεύτερη και η τρίτη είσοδος της Κερατέας ήταν κλειστές.

Οι κινητοποιήσεις και οι έντονες αντιδράσεις των κατοίκων στη λεωφόρο Λαυρίου συνεχίστηκαν επί πολλές ώρες για τη μη κατασκευή ΧΥΤΥ στην περιοχή και, όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι, θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα