Πίπη η Φακιδομύτη: 65α γενέθλια και η google γιορτάζει

Η αγαπημένη σε μία ολόκληρη γενιά παιδιών, η Πίπη η Φακιδομύτη γίνεται σήμερα 65 χρονών και η google της αφιερώνει  το logo της.

Η Πίπη η Φακιδομύτη, το κοριτσάκι με τα κοτσιδάκια και τις φακίδες ζει μόνη της, στα 9 της χρονια, στη Βίλα της την Βιλεκούκα και διέθετε υπερφυσικά χαρακτηριστικά για την ηλικία της καθώς μπορούσε να αντιμετωπίσει εύσωμους παλαιστές και να σηκώσει τεράστια βάρη χωρίς δυσκολία, όπως π.χ. το άλογό της, κάτι που ξάφνιαζε τους ενήλικους. Η συμπεριφορά της, προς τους καθώς πρέπει σοβαροφανείς ενήλικους, ήταν αγενής, ενώ προς τους μοχθηρούς χαρακτήρες των ιστοριών η στάση της είναι αμείλικτη.

Η Πίπη ζει μέσα στα βιβλία της Σουηδέζας συγγραφέως Άστριντ Λίντγκρεν, που μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση.

Η ιστορία μιας μικρής επαναστάτρια αγαπήθηκε πολύ από τα παιδιά καθώς τα βγάζει πέρα μια χαρά μόνη της. Η Πίπη βέβαια, όχι μόνο επιβίωσε χοροπηδώντας με τα τεράστια παπούτσια και τις αταίριαστες κάλτσες της, για δεκαετίες, αλλά μεταφράστηκε και σε δεκάδες γλώσσες κι έτσι ταξίδεψε από το Αζερμπαϊτζάν μέχρι τη Νότια Αφρική.

Το όνομά της το εμπνεύστηκε η, εννιάχρονη τότε, κόρη της Λίντγκρεν, κάποια στιγμή που ήταν άρρωστη στο κρεβάτι και ζήτησε από την μητέρα της να αυτοσχεδιάσει μία ωραία παιδική ιστορία.

Τα πρώτα τρία βιβλία-επεισόδια της Πίπης της Φακιδομύτης κυκλοφόρησαν την περίοδο 1945-1948 και το 1969-1975 κυκλοφόρησαν άλλα έξι. Δύο επιπλέον ιστορίες της Πίπης εκδόθηκαν το 1979 και το 2000. Τα βιβλία της σειράς έχουν μεταφραστεί σε παραπάνω από 50 γλώσσες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα