Σαν σήμερα πρωτοεμφανίστηκε το μπικίνι πριν 70 χρόνια

Τα γενέθλια του γιορτάζει σήμερα το μπικίνι που γίνεται 70 ετών.

Το πρωτολάνσαρε ο Λουί Ρέαρ, ένας μηχανικός αυτοκινήτων που προσπάθησε να βρει μια λύση για τις γυναίκες όταν παρατήρησε σε βόλτα του στο Σαν Τροπέ ότι οι περισσότερες, προσπαθούσαν να απαλλαγούν από τα μεγάλα κομμάτια υφάσματος που μέχρι τότε φορούσαν, για να μαυρίσουν.

Ο Ρέαρ, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1940 δούλευε ως μηχανικός αυτοκινήτων στη Γαλλία, οπότε αποφάσισε να ασχοληθεί με τον σχεδιασμό ρούχων. Στην απόφασή του αυτή έπαιξε ρόλο και η μητέρα του, που διατηρούσε κατάστημα υποδημάτων στο Παρίσι με την επωνυμία Λε Φολί Μπερζέρ.

Σύμφωνα με το sansimera την ίδια ιδέα είχε και ο σχεδιαστής μόδας Ζακ Εν. Ωστόσο αν και το μαγιό του Εν πρωτοφορέθηκε, αυτό που επικράτησε ήταν του Ρέαρ, αρκετά μικρότερο και τολμηρότερο, με την ονομασία μπικίνι, από τα νησιά όπου οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν τις πρώτες δοκιμές για την ατομική βόμβα. Ο σχεδιαστής πίστευε πως το δημιούργημά του, θα ήτανε εξίσου εκρηκτικό.

5 Ιουλίου του 1946 ο Λουί Ρέαρ παρουσίασε το μαγιό του σε επίδειξη στην Πισίν Μολιτόρ, στο Παρίσι με μοντέλο μία στριπτιζέζ της εποχής. Η αποδοχή ήταν άμεση, τα χιλιάδες τα γράμματα που έφταναν στο σπίτι του, οδήγησαν στη δημιουργία του καταστήματός του στην Avenue de l' Opera. Μέχρι τη στιγμή που αποσύρθηκε, παρουσίασε πάνω από 100 εκδοχές του μπικίνι.

Ο Λουί Ρεάρ  γεννήθηκε στην Ελβετία το 1897 και έφυγε από τη ζωή το 1984 σε ηλικία 87 ετών.

 

iefimerida

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα