Η Μεγάλη εορτή της Αναλήψεως σήμερα Πέμπτη 9 Ιουνίου

Ανάληψη σύμφωνα με την χριστιανική θρησκεία ονομάζεται η άνοδος του Χριστού στους ουρανούς, σαράντα μέρες μετά την ανάσταση. Η ανάληψη αποτελεί σημαντική γιορτή του χριστιανισμού.
Η εορτή της Αναλήψεως τιμάται ακριβώς 40 ημέρες μετά το μεγάλο, χαρμόσυνο γεγονός της Αναστάσεως του Χριστού. Είναι η ημέρα κατά την οποία στο όρος των Ελαιών όπου είχαν συγκεντρωθεί οι μαθητές του, ο Ιησούς Χριστός ανελήφθη εις τους ουρανούς εν δόξη και τιμή, αφήνοντας τους μαθητές του να συνεχίσουν το έργο και την διδασκαλία της μεγάλης αλήθειας του.

Ο Χριστός, σ’ αυτές τις σαράντα μέρες, από την Ανάσταση, με συνεχείς εμφανίσεις και εξαφανίσεις αφ’ ενός μεν απέδειξε στους πιστούς μαθητές του, την αλήθεια της Αναστάσεώς του, αφ’ ετέρου δε τους προετοίμασε για την κατοπινή συνεχή σωματική απουσία του.

Το μήνυμα ήταν οι μαθητές να καταφέρουν χωρίς την συνεχή σωματική αίσθηση και αντίληψη του Χριστού, να  βγουν στον κόσμο και με θάρρος και χαρά και την φώτιση του Αγίου Πνεύματος, να διασπείρουν και να μεταδώσουν στους ανθρώπους την Χριστιανική διδασκαλία. Γι’ αυτό κι όπως καταγράφεται, οι μαθητές έφυγαν εντυπωσιασμένοι και χαρούμενοι και όχι θλιμμένοι, βλέποντας τον Ιησού να ανεβαίνει και να χάνεται στους ουρανούς καθώς είχαν λάβει την Θεία φώτιση για το κορυφαίο έργο και αποστολή που αναλάμβαναν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα