Η Google τιμά την Ημέρα της Γης με λουλούδια κι ένα κολιμπρί!

Ένα doodle με… περιβαλλοντολογική ευαισθησία φιλοξενείται σήμερα (Τρίτη του Πάσχα) στην αρχική της Google, η οποία τιμά με τον δικό της τρόπο την Ημέρα της Γης, ημέρα που γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1970.

Λουλούδια κι ένα κολιμπρί συνθέτουν τη λέξη google προς τιμήν της Ημέρας της Γης.

Το σημερινό doodle της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης δείχνει ένα Κολιμπρί να κουνά χαρούμενα τα φτερά του ανάμεσα σε λουλούδια, ενώ πατώντας επάνω του ένας Χαμαιλέοντας της Υεμένης, ένα σκαθάρι, ένας ιαπωνικός μακάκος αλλά και ένα Puffer Fish μας εύχονται μία χαρούμενη ημέρα της Γης. Πατήστε το βελάκι για να δείτε τις εικόνες με τα ζώα να εναλλάσσονται!

Η σημερινή ημέρα στοχεύει στην κινητοποίηση ανθρώπων, επιχειρήσεων και οργανισμών για την προστασία του Περιβάλλοντος.

Την Ημέρα της Γης γίνονται εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, που συντονίζονται από το Δίκτυο Ημέρας της Γης (Earth Day Network).

Η Ημέρα της Γης γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1970, στις 22 Απριλίου, με στόχο την κινητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών, για ένα καθαρό πλανήτη.

Η ιδέα για αυτή την ημέρα ανήκει στον ακτιβιστή Τζον ΜακΚόννελλ το 1969 σε ένα Συνέδριο της UNESCO στο Σαν Φρανσίσκο. Εκδηλώσεις έλαβαν χώρα για πρώτη φορά στο Σαν Φρανσίσκο και άλλες πόλεις στις 21 Μαρτίου 1970, ημέρα της εαρινής ισημερίας στο Βόρειο Ημισφαίριο.

To 2009, τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν τις 22 Απριλίου ως «Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα