Το doodle της Google για την ημέρα της μητέρας!

Ημέρα της μητέρας σήμερα και μέχρι και το google άλλαξε για σήμερα και μόνο το λογότυπό του, βάζοντας μερικά λουλούδια ως προσφορά για τις μητέρες όλου του κόσμου.

Σήμερα, 12 Μαΐου, είναι η γιορτή της μητέρας. Έχεις, όμως αναρωτηθεί ποτέ, γιατί έχει οριστεί η συγκεκριμένη ημέρα;

Στις περισσότερες χώρες του κόσμου, η συγκεκριμένη ημέρα γιορτάζεται τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, ενώ υπάρχουν και χώρες που έχουν ορίσει άλλη ημερομηνία αυτή την εορτή.

Σύμφωνα με μία εκδοχή, η γιορτή έχει αρχαιοελληνική προέλευση, ενώ στη σύγχρονη εποχή καθιερώθηκε περίπου πριν έναν αιώνα, όταν η αμερικανίδα Anna Jarvis συνέλαβε την ιδέα να καθιερωθεί μια ιδιαίτερη ημέρα προς τιμή όλων των μητέρων.

Η Anna Jarvis ξεκίνησε το 1907 μια εκστρατεία, για να καθιερωθεί μια επίσημη γιορτή της μητέρας, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας της. Η προσπάθειά της αυτή είχε απήχηση και η γιορτή της μητέρας έγινε μετά από χρόνια επίσημα εθνική γιορτή των ΗΠΑ και σταδιακά όλου του κόσμου.

Οι αγώνες της Anna Jarvis απέφεραν καρπούς στις 9 Μάιου του 1914, όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Γούντροου Ουίλσον υπέγραψε προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία η «Ημέρα της Μητέρας» καθιερωνόταν ως εθνική εορτή των ΗΠΑ τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα