Πρωτοσέλιδα εφημερίδων και σημαντικότερες ειδήσεις, Τετάρτη 18 Μαΐου

Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων:

Κόφτης, αξιολόγηση και χρέος στο Eurogroup. Αντιφατικές οι δηλώσεις

H πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος καθώς και η πρόοδος των συζητήσεων σχετικά με τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους στην Ελλάδα θα απασχολήσουν μεταξύ άλλων το Eurogroup της επόμενης Τρίτης σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη που ...

 

Σε τροπολογία και όχι στο πολυνομοσχέδιο ο κόφτης

 

Σε τροπολογία «για λόγους τεχνικής επεξεργασίας» και όχι στο αρχική μορφή του πολυνομοσχεδίου, αναμένεται να έρθουν οι διατάξεις του Μηχανισμού Δημοσιονομικής Διόρθωσης, γνωστού και ως «κόφτη». Οι σχετικές με τον «αυτόματο δημοσιονομικό κόφτη» φαίνεται πως θα κατατεθούν ...

 

Πανελλαδικές 2016: Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά. Θέματα, λύσεις

 

Πανελλαδικές εξετάσεις 2016 ημέρα δεύτερη σήμερα για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων με την εξέταση των αρχαίων ελληνικών και μαθηματικών, τόσο για τους υποψηφίους με το νέο όσο και για αυτούς που θα διαγωνιστούν με το ...

 

Κυπελλούχος Ελλάδας 2016 η ΑΕΚ

 

Η ψυχωμένη ΑΕΚ νίκησε στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου με 2-1 τον Ολυμπιακό και κατέκτησε την 15η κούπα της ιστορία της! Μάνταλος και Τζεμπούρ οι σκόρερ, μείωσαν με Τσόρι οι "ερυθρόλευκοι", οι οποίοι είχαν και δοκάρι ...

 

Μυστήριο η δολοφονία του 20χρονου στην Πεντέλη. Ήξερε τον δολοφόνου του;

 

Πυκνώνει το μυστήριο γύρω από την άγρια δολοφονία του 20χρονου φοιτητή πληροφορικής, του οποίου το πτώμα βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη το περασμένο Σάββατο, σε θαμνώδη περιοχή της Πεντέλης και συγκεκριμένα στη θέση Άγιος Πέτρος από μοναχικό

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα για τις 18-05-2016.

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Θα κάνει το μεγάλο λάθος ο Κυριάκος;»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «το «ναι» στο Κατοχικό Ταμείο που ετοιμάζεται να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, αποκαλώντας το μάλιστα και «μεταρρύθμιση», ήδη προκαλεί γκρίνιες και μουρμούρες, τόσο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος όσο και στα στελέχη της Κεντροδεξιάς».

ΕΘΝΟΣ: «Βάζουν φρένο στην ασυδοσία των εισπρακτικών»

Η εφημερίδα σημειώνει: «φρένο στην ασυδοσία των εισπρακτικών εταιρειών επιχειρεί να βάλει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία εκ παραλλήλου αποκρούει ως μη μόνιμη την ενημέρωση τρίτου προσώπου –συγγενούς, φίλου ή συνεργάτη του οφειλέτη για τα χρέη του προς τις τράπεζες. Είχε προηγηθεί σειρά καταγγελιών για δημιουργία σοβαρών ενδοοικογενειακών ζητημάτων».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Γκάφα του Taxis φουσκώνει εκκαθαριστικά»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «το ηλεκτρονικό σύστημα καταλογίζει εξωπραγματικά ποσά φόρων «αγνοώντας» απαλλακτικές διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. «Άτυχοι» οι φορολογούμενοι με χαμηλά εισοδήματα από ενοίκια και πολύ μικρές αμοιβές από περιστασιακή απασχόληση».

ΕΣΤΙΑ: «Πόσο κοστίζει το «Big Mac»;

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «αρχής γενομένης το 1986, ο «Economist» καταρτίζει και δημοσιεύει κάθε χρόνο τον αποκαλούμενο «Big Mac Index». Ο δείκτης του βρετανικού περιοδικού συγκρίνει το κόστος του διπλού χάμπουργκερ της γνωστής αμερικανικής αλυσίδας ταχυφαγίας, στα καταστήματά της σε διαφορετικές χώρες».

Η ΑΥΓΗ: «Το ΔΝΤ ανεβάζει τον πήχυ για το Βερολίνο»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «πρόταση για περίοδο χάριτος έως το 2040, παράταση αποπληρωμής των δανείων έως το 2080 και σταθερά επιτόκια για 30-40 χρόνια στο 1,5% βάζει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης το ΔΝΤ προκαλώντας την αντίδραση του Βερολίνου, το οποίο ωστόσο κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να κρατήσει το διεθνές ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Πώς μοίραζε τη λεία το καρτέλ»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «πάρτι δισεκατομμυρίων διάρκειας 27 ετών, σε βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων, είχαν στήσει οι μεγαλύτεροι ελληνικοί και ξένοι όμιλοι γύρω από τα μεγάλα δημόσια έργα. Αυτό προκύπτει από την εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού που βασίστηκε στην αυτεπάγγελτη έρευνα η οποία ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Σύμπραξη τραπεζών με ξένο fund για «κόκκινα» δάνεια»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «την πρώτη μεγάλη κίνηση ενεργού διαχείρισης επιχειρηματικών δανείων συνιστά η συμφωνία που ανακοίνωσαν χθες η Alpha Bank, η Eurobank και το αμερικανικό fund KKR. Η συμφωνία προβλέπει την αναδιάρθρωση δέκα βιώσιμων επιχειρηματικών ομίλων».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Συλλαλητήριο- απάντηση στο νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του, καλεί τους εργαζόμενους κάθε κλάδου, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις Σωματειακές Επιτροπές, τις Λαϊκές Επιτροπές, τους νέους και τις νέες, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, να μη δεχτούν τη νέα εξαθλίωση!».

ΤΑ ΝΕΑ: «Κάτω από τον πήχη για δόση και χρέος»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για την επιτυχία της διαπραγματευτικής της τακτικής φαίνεται πως δεν βγαίνουν σε καλό για τη χώρα. Τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες δεν ενθαρρύνουν τις μεγάλες προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί ούτε για ενισχυμένη δόση ούτε για άμεσες αποφάσεις στο θέμα του χρέους».

KONTRA NEWS: «Βόμβα ΔΝΤ να παγώσουν για 40 χρόνια χρέος και τόκοι»

Η εφημερίδα γράφει ότι «με μια πρόταση-βόμβα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που προβλέπει περίοδο χάριτος 40 χρόνων για το ελληνικό δημόσιο χρέος και συμπεριλαμβάνει τόσο τα δάνεια όσο και τα επιτόκια βραχυκυκλώνει τους τοκογλύφους των Βρυξελλών που εξακολουθούν να αρνούνται μια βιώσιμη λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα».

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Το deal-σωτηρία»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «οδικός χάρτης του ΤΧΣ για «ανάσα» στις επιχειρήσεις. Σχέδιο για κεφαλαιοποίηση χρεών και αλλαγή διοικήσεων. Τραπεζική στήριξη υπερχρεωμένων εταιρειών με νέα δάνεια. Στόχος, η διατήρηση των επιχειρήσεων σε λειτουργία».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Συντονισμός δυνάμεων για τα κόκκινα δάνεια»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «τον βηματισμό τους για τη διαχείριση των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων βρίσκουν σταδιακά οι τράπεζες. Ηδη οι δύο πρώτες κινήσεις, στις οποίες πρωταγωνιστούν ΤΧΣ, καθώς και Alpha Bank και Eurobank αρχίζουν να διαμορφώνουν το πεδίο όπου θα δράσει γενικότερα ο κλάδος».

 

 

Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων:


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα