Επιτέθηκαν στον γ.γ. του υπουργείου Υγείας για το κάπνισμα

Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά όχι μόνο γενικά την υγεία αλλά και την…  σωματική ακεραιότητα των επιθεωρητών του Υπουργείου Υγείας! Όπως αποδεικνύεται, το έργο τους έχει γίνει επικίνδυνο στην κυριολεξία, καθώς ο υπουργός Υγείας κατήγγειλε απόπειρα χειροδικίας του αρμόδιου γ.γ. μέσα στο γραφείο του!           

Ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος δήλωσε για το περιστατικό στον ραδιοφωνικό σταθμό «Εννέα»: «Επειδή οι Επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας ειδικά στην Αθήνα είναι πολύ αυστηροί και σ’ ένα κατάστημα είχαν φτάσει και στις 4 κυρώσεις, άρα η επόμενη ήταν η αφαίρεση της άδειας, μπήκαν στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα και χειροδίκησαν εναντίον του πριν από μια εβδομάδα. Στο γραφείο του κ. Δημόπουλου».

Αυτοί που κατά τον κ. Λοβέρδο «μπήκαν στο γραφείο του και πήγαν να τον δείρουν» ήταν  ιδιοκτήτες καταστημάτων που αντιμετώπιζαν προβλήματα κυρώσεων. « Λοιπόν, ο άνθρωπος με πήρε τηλέφωνο, μου λέει «τραβάω αυτά», αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω και προσπαθούμε σιγά-σιγά. Ο Πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι είναι μια μάχη που θα κριθεί με το χρόνο. Μου θύμισε όταν κάναμε τη σχετική συζήτηση, ότι πριν από κάποια χρόνια, το θυμάμαι εγώ, κάπνιζαν μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο» πρόσθεσε.

Τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας  πάντως δείχνουν ότι τα μέτρα Λοβέρδου έγιναν… «καπνός», καθώς  οι «θεριακλήδες» υπό την ανοχή των ιδιοκτητών εστιατορίων, καφέ και μπαρ δεν το βάζουν κάτω.

Μετά τους  ελέγχους μάλιστα που πραγματοποιήθηκαν  στα καφέ και τα μπαρ στο Κολωνάκι, το Γκάζι και τα Εξάρχεια,  το τελευταίο, 15 καταστήµατα  απειλούνται µε λουκέτο, καθώς είναι η τρίτη φορά που οι ιδιοκτήτες τους συλλαµβάνονται να  επιτρέπουν το κάπνισμα.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία σε όλη τη χώρα,   σε διάστηµα µίας εβδοµάδας πραγµατοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα 2.189 έλεγχοι, διαπιστώθηκαν 148 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 128 πρόστιμα. Οι συγκεκριμένοι αριθμοί όμως κρίνονται πολύ μικροί  σε σχέση με το μέγεθος του  προβλήματος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα