Ο Παπανδρέου μαζεύει υπογραφές για το ευρωομόλογο

Εκστρατεία για το ευρωομόλογο ξεκινά ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος στη χθεσινή του ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ πρότεινε τη διενέργεια ευρωπαϊκής εκστρατείας συγκέντρωσης 1.000.000 υπογραφών προκειμένου να ξεκινήσει επισήμως στην Ε.Ε. μια συζήτηση για την νέα Συνθήκη της Λισσαβόνας.

Ο κ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε παράλληλα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ότι θα προχωρήσει την άνοιξη σε Προγραμματική Συνδιάσκεψη για την πορεία της χώρας στο νέο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλονκαι πρότεινε επίσης τη δημιουργία ομάδας εργασίας από βουλευτές, ευρωβουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την προώθηση της πρωτοβουλίας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αφού υπογράμμισε ότι η Ελλάδα εδώ και μήνες καταθέτει προτάσεις για την δημιουργία ενός μηχανισμού που κάτω από διάφορες ονομασίες «καταλήγει στην κεντρική ιδέα ενός Ταμείου, με επίκεντρο τα ευρωομόλογα», τόνισε πως «το ευρωομόλογο, εκτός των άλλων, θα απαντήσει και στις αγορές, από όπου η Ευρώπη θα δανείζεται για τα κράτη-μέλη, αποτελώνταςσημαντική ασπίδα απέναντι στα υψηλά επιτόκια και τις φοβίες των αγορών. Αλλά θα ήταν και μια ισχυρή εγγύηση για τις διεθνείς αγορές, οι οποίες δεν θα πανικοβάλλονται πια» είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας επιπλέον πως «δεν είναι λίγοι εκείνοι που συμφωνούν με αυτές τις απόψεις διότι βλέπουν ότι μια κρίση στην ευρωζώνη θα είναι η αρχή μιας νέας παγκόσμιας κρίσης και ύφεσης».

«Βρισκόμαστε ακόμη σε πόλεμο»

Ο κ. Παπανδρέου παραδέχθηκε ενώπιον της κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος ότι έγιναν λάθη και παραλείψεις κυρίως επειδή τα χρονικά περιθώρια ήταν στενά και υπερασπίστηκε το «επείγον» που επικαλείται η κυβέρνηση για πολλά νομοσχέδια.

«Θα θέλαμε να είχαμε πολλές βδομάδες να συζητάμε θέματα όπως οι ΔΕΚΟ. Ουδείς είναι λάτρης της συνταγματικά κατοχυρωμένης διαδικασίας του "επείγοντος". Αλλά βρισκόμαστε ακόμα σε πόλεμο και δίνουμε καθημερινά μάχη» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι προηγήθηκαν μήνες διαβουλεύσεων με τους κοινωνικούς εταίρους μας και τόνισε πως «εργασιακός μεσαίωνας δεν είναι το σήμερα είναι το χθες και το προχθές.Κάνουμε το κάθε τι απαραίτητο για να εφαρμοστούν επιτέλους κανόνες».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα