Ο Πάγκαλος θέτει ζήτημα αναδιάρθρωσης του χρέους

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής έθεσε για πρώτη φορά ανοιχτά ζήτημα αναδιάρθρωσης του χρέους, δηλαδή παραδοχή χρεοκοπίας της χώρας, κάτι που έως τώρα η κυβέρνηση αρνιόταν.

Συγκεκριμένα ο κ. Πάγκαλος δήλωσε: «Προτού φτάσουμε στην αναδιάρθρωση του χρέους πρέπει να τελειώσουμε με το έλλειμμα κ. Κωβαίε. Αλλά η δαιμονοποίηση της αναδιάρθρωσης που βλέπω σε ορισμένα γραπτά και σε λόγους πολιτικών είναι παράταιρη. Τα χρέη υπάρχουν για να αναδιαρθρώνονται. Μπορεί να το επιδιώξουμε ή να μας προταθεί και να μην μας συμφέρει να το αποτρέψουμε »

Η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε αμέσως ζητώντας την αποπομπή του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης ειδάλλως – όπως είπε- θα φανεί τι πραγματικά κρυβόταν πίσω από το δίλημμα του πρωθυπουργού για εκλογές.

Αργότερα ο κ. Πάγκαλος σε γραπτή δήλωση του κατηγόρησε τη Nέα Δημοκρατία ότι τον συκοφαντεί και διαστρέφει τις δηλώσεις του. Για διαστρέβλωση των θέσεων του αντιπροέδρου της κυβέρνησης από τη ΝΔ έκανε λόγο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Πεταλωτης πρόσθεσε πως η κυβέρνηση  υλοποιεί με υπευθυνότητα το πρόγραμμα της.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα