Κάθε κόμμα και άλλο πόρισμα για το Βατοπέδι

Διαφορετικά πορίσματα εξέδωσαν τα κόμματα που μετείχαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Βατοπεδίου, πλην της ΝΔ η οποία έχει αποχωρίσει από την επιτροπή.

Το ΠΑΣΟΚ προτείνει τη δίωξη των κ. Κοντού, Δούκα και Μπασιάκου με την κατηγορία της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος, αλλά και τη δίωξη του κ. Βουλγαράκη για παράβαση καθήκοντος και του κ. Ρουσόπουλου για ηθική αυτουργία. Παράλληλα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσουν παραπομπή και για απάτη, ωστε να καμφθεί το θέμα της παραγραφής. 

Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την παραπομπή των κ. Δούκα, Μπασιάκου και Κοντού για απιστία, ενώ για τους κ. Βουλγαράκη και Ρουσόπουλο επιφυλάσσονται να τοποθετηθούν κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Από την πλευρά του ο ΛΑΟΣ δεν ζητά την παραπομπή κανενός πρώην υπουργού, θέτοντας θέμα παραγραφής.

Νωρίτερα οι βουλευτές της ΝΔ, που μετείχαν στην επιτροπή πριν αποχωρήσουν, έκαναν λόγο για προαποφασισμένες πολιτικές διώξεις εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, αφού όπως υποστηρίζουν δεν έχει προκύψει ζημία για το Δημόσιο με βάση τα πορίσματα των εκτιμητών. Παράλληλα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο διερεύνησης ευθυνών του κ. Παπακωνσταντίνου.
Η συζήτηση στην Ολομέλεια αναμένεται να διεξαχθεί μετά τις Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα