Ο Ερντογάν στη Βουλή

Στη Βουλή μεταβαίνει αυτή την ώρα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να συναντηθεί με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Φίλιππο Πετσάλνικο.

Νωρίτερα ο κ. Ερντογάν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου σε γεύμα εργασίας, στο οποίο συμμετείχαν και οι δέκα Τούρκοι υπουργοί που συμμετέχουν στην αποστολή.

Οι δύο πλευρές χαρακτήρισαν ιστορική την επίσκεψη Ερντογάν στηνΑθήνα, κατά τη διάρκεια της οποίας, όπως όλα δείχνουν σημειώθηκε πρόοδος στα λεγόμενα θέματα χαμηλής πολιτικής. Πρόοδος διαφαίνεται επίσης και στο Κυπριακό.

Σε άλλα μεγάλα ζητήματα, όπως οι εξοπλισμοί, η ελληνική κυβέρνηση κρατά χαμηλά τις προσδοκίες, αφού η Άγκυρα, δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά τη στάση της.

Οι καλές προθέσεις επιβεβαιώθηκαν και στη συνάντηση του Τούρκου πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

«Είμαστε γείτονες και πρέπει να είμαστε καλοί γείτονες» είπε ο κ. Παπούλιας, ενώ ο κ.  Ερντογάν εξέφρασε την ελπίδα ότι η επίσκεψή του στην Αθήνα θα αποτελέσει την αφετηρία για την αναβάθμιση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ο κ. Ερντογάν έφτασε στην Αθήνα με μισή ώρα καθυστέρηση και στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα