Επεισόδιο σε βάρος Αλογοσκούφη στην ΑΣΟΕΕ

Επεισόδιο εις βάρος του από φοιτητές-μέλη της ΠΑΣΠ κατήγγειλε ο πρώην υπουργός και καθηγητής σήμερα του Οικονομικού Πανεπιστημίου (πρώην ΑΣΟΕΕ) κ. Γ. Αλογοσκούφης.

Σε επιστολή του  προς τον πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Γ. Πραστάκο, την οποία κοινοποιεί στον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου και στην  υπουργό Παιδείας κ. Α. Διαμαντοπούλου,  ο κ. Γ. Αλογοσκούφης  αναφέρει ότι κατά την προσέλευσή του  για μάθημα στο κτίριο της Ευελπίδων, του  επιτέθηκε φραστικά με υβριστικές και απειλητικές εκφράσεις νεαρός (κατά δήλωσή του φοιτητής), ο οποίος ακολουθείτο από μία μικρή ομάδα, που παρέμεινε  έξω από την αίθουσα διδασκαλίας όπου έγινε κανονικά το μάθημά του.

«Από κάποια κείμενα που μου ενεχείρησαν, αλλά και από τα λεγόμενά του (κατά δήλωσή του) φοιτητή, ο οποίος σε εμένα είναι παντελώς άγνωστος, είναι σαφές ότι επρόκειτο για στελέχη της φοιτητικής οργάνωσης ΠΑΣΠ, που πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα. Το λεκτικό και τα υποστηριζόμενα από αυτόν περιείχαν σαφείς απειλές και υβριστικούς χαρακτηρισμούς αναφορικά με την προσωπικότητά μου και τη θητεία μου ως Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών» τονίζει ο πρώην υπουργός.

Επισημαίνει ακόμη ότι  πριν επιστρέψει  στο πανεπιστήμιο ανέστειλε πλήρως κάθε κομματική δραστηριότητα. « Δεν μπορώ όμως, και ούτε πρόκειται, να απαρνηθώ τις απόψεις μου, τις αξίες μου και το παρελθόν μου ως μέλους του Κοινοβουλίου και μιας δημοκρατικά εκλεγείσας και επανεκλεγείσας κυβέρνησης» προσθέτει.

Τονίζει ακόμη ότι «πέραν της κομματικής εμπάθειας, βρισκόμαστε μπροστά σε μία φασιστικής αντίληψης μεθόδευση κατάλυσης των ακαδημαϊκών και προσωπικών ελευθεριών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών» και χαρακτηρίζει «εξαιρετικά επικίνδυνα» αυτού του είδους τα φαινόμενα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα