Βουλή: Απόψε ψηφίζεται το 4ο Μνημόνιο. Πολιορκία από τα συνδικάτα

Με ομιλίες βουλευτών ξεκίνησε και σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για το 4ο Μνημόνιο, που περιλαμβάνει με τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Η νύχτα προβλέπεται… μακρά καθώς οι ψηφοφορίες επί της αρχής και των άρθρων του νομοσχεδίου είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 12 τα μεσάνυκτα.

Όσον αφορά τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, στόχος είναι -σύμφωνα με το προεδρείο της Βουλής- να έχουν ολοκληρώσει τις ομιλίες τους οι υπουργοί και οι βουλευτές μέχρι τις 18.00 ώστε να πάρουν στη συνέχεια τη σκυτάλη οι επικεφαλείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Ωστόσο, η προηγούμενη εμπειρία από ανάλογες ψηφοφορίες δείχνει ότι δεν αποκλείεται οι ομιλίες των αρχηγών να ξεκινήσουν και μία ή και δύο ώρες μετά το προγραμματισμένο…

Πολιορκία από τα συνδικάτα το απόγευμα η Βουλή

Σε ασφυκτικό κλοιό συνδικάτων, επιστημονικών φορέων, εργαζομένων και συνταξιούχων θα βρίσκεται σήμερα το απόγευμα η Βουλή την ώρα που θα ψηφίζονται τα νέα μέτρα.

Μετά τη χθεσινή γενική 24ωρη απεργία και τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και στις άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, τα συνδικάτα σήμερα δίνουν ραντεβού με δύο μεγάλα συλλαλητήρια σε πλατεία Συντάγματος από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και στην πλατεία Ομονοίας από το ΠΑΜΕ.

Οι διοικήσεις των δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ μαζί με τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς καλούν τους εργαζόμενους να δώσουν ένα βροντερό «παρών» στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος εκφράζοντας τη δυναμική αντίδρασή τους «στη λεηλασία των μισθών και των συντάξεων».

Το απεργιακό ημερολόγιο

Στάση εργασίας πραγματοποιούν και σήμερα κάποια από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν μόνο από τις 9 το πρωί έως και τις 21:00 το βράδυ.

Μετρό και ηλεκτρικός θα λειτουργήσουν κανονικά.

Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια, τόσο σήμερα όσο και αύριο Παρασκευή, λόγω της νέας 48ώρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΠΝΟ, η οποία εκπνέει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

ΟΑΣΘ: Απεργία και την Πέμπτη 18 Μαΐου. Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα