Ο Μητσοτάκης καρατόμησε την Παπακώστα. Η απάντηση της

Σε «καρατόμηση» της Κατερίνας Παπακώστα προχώρησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.

Όπως αναφέρεται, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε την αντικατάσταση της Αναπληρώτριας Τομεάρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Β΄ Αθηνών, Κατερίνας Παπακώστα».

Την θέση της καταλαμβάνει ο βουλευτής Αχαΐας, Ιάσων Φωτήλας.

Η απάντηση της Παπακώστα

Μέσω facebook απάντηση η βουλευτής της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα για την αντικατάστασή της από αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τα σχόλια που έκανε εκείνη για τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Εγραψε η κα Παπακώστα στο facebook:

«Σχετικά με την απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για την αντικατάστασή μου από την θέση της αναπληρώτριας Τομεάρχη Υγείας, δηλώνω πως είμαι πάντοτε στην διάθεσή του, τις αποφάσεις του οποίου σέβομαι. Είμαι και παραμένω μάχιμος στρατιώτης κάτω από την σημαία της Νέας Δημοκρατίας από την αρχή και δίχως αμφιταλαντεύσεις. Ανήκω σε μία μεγάλη ιστορική παράταξη, η οποία είναι η ελπίδα των Ελλήνων, την οποία υπηρετώ με γνώμονα το συμφέρον της Πατρίδας και της Ελληνικής κοινωνίας σε άγριους καιρούς. Εύχομαι καλή επιτυχία στον κ. Ιάσωνα Φωτήλα».

Η ανάρτηση της κ. Παπακώστα ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Αφού ευχηθώ Καλή Ανάσταση και στον Άδωνι, θέλω να τονίσω ότι η μέρα σήμερα είναι μεγάλη για τη Χριστιανοσύνη για να απασχολεί με τα θέματα του …επειδή όμως πιστεύει ότι, ως αντιπρόεδρος, βάλλεται, θα συμφωνήσω και θα του προτείνω το αυτονόητο …έως ότου κλείσει η εξεταστική τις εργασίες της να απεκδυθεί του θεσμού. Επίσης η παράταξη δίνει τις μάχες και δέχεται τις επιθέσεις, να τονίσω ότι εδώ διαφωνώ με την προσωπική αναφορά του… τέλος, κανείς δεν είναι πολυτιμότερος της παράταξης στην οποία έχουμε την παράδοση, ο βίος και τα έργα μας να μην την εκθέτουν…».

Διχασμός για την Υγεία

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ελήφθη μετά τις βολές που εξαπέλυσε η Κατερίνα Παπακώστα εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη, για όσα εκείνος υποστήριξε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, αναφορικά με την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία, σημειώνοντας ότι συγκροτήθηκε μόνο και μόνο προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, μεταξύ των οποίων και εκείνον.

Αφού τον επέκρινε για τα επιχειρήματα του, αναδεικνύοντας «χάσμα απόψεων» εντός του κόμματος, η βουλευτής της ΝΔ είχε καλέσει τον Αντιπρόεδρο του κόμματος να παραιτηθεί από την θέση του μέχρι να εκδοθεί το πόρισμα της εν λόγω επιτροπής.

Σε επόμενη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται ότι «οι βουλευτές του κόμματος που θα συμμετάσχουν στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, είναι οι:

Γιώργος Βλάχος, βουλευτής Περιφέρειας Αττικής

Γιώργος Γεωργαντάς, βουλευτής Κιλκίς

Γιάννης Κεφαλογιάννης, βουλευτής Ρεθύμνης

Νότης Μηταράκης, βουλευτής Χίου

Χρήστος Μπουκώρος, βουλευτής Μαγνησίας

Το ευχαριστώ του Φωτήλα στον Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα