Επιστολή - πρόκληση του Γερμανικού Bild στον Παπανδρέου!

«Είστε στη Γερμανία, μία χώρα πολύ διαφορετική από τη δική σας».

«Εδώ κανείς δεν πληρώνει χιλιάδες ευρώ σε «φιλοδωρήματα» (φακελάκια) για να εξασφαλίσει ένα κρεβάτι στο νοσοκομείο. Και η Γερμανία έχει υψηλά χρέη αλλά πληρώνουμε τα οφειλόμενα, γιατί ξυπνάμε νωρίς το πρωί και εργαζόμαστε όλη την ημέρα».

Η εφημερίδα «Bild», που πουλάει 4 εκατομμύρια φύλα, έκανε την καλύτερη υποδοχή στον Γιώργο Παπανδρέου, λίγες ώρες πριν συναντηθεί στο Βερολίνο με την Άνγκελα Μέρκελ..

Σε ανοικτή επιστολή της, η εφημερίδα που χθες μας πρότεινε να πουλήσουμε ακατοίκητα νησιά και την Ακρόπολη, καλωσορίζει τον πρωθυπουργό μας στη Γερμανία και φροντίζει να τον εξοικειώσει με όσα θα αντικρίσει.

Ιδού, λοιπόν, η καλύτερη υποδοχή πρωθυπουργού ever, πάντα σε πνεύμα σύμπνοιας, μιας και είμαστε «φιλαράκια» στην Ε.Ε. αλλά και καλοί πελάτες στα εξοπλιστικά.

«Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ,

όταν θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές, θα βρίσκεστε σε μία χώρα η οποία είναι εντελώς διαφορετική από τη δική σας. Βρίσκετε στη Γερμανία.

Εδώ οι άνθρωποι εργάζονται μέχρι τα 67 τους. 14ος μισθός για δημοσίους υπαλλήλους δεν υπάρχει πλέον από καιρό.

Εδώ δεν πρέπει να πληρώνει κανείς χιλιάδες ευρώ για λάδωμα, για να βρει εγκαίρως κρεβάτι σε νοσοκομείο.

Ούτε πληρώνουμε συντάξεις για κόρες στρατηγών, που δυστυχώς δεν βρίσκουν σύζυγο.

Σε εμάς τα πρατήρια βενζίνης έχουν ταμειακές μηχανές, οι οδηγοί ταξί δίνουν αποδείξεις και οι αγρότες δεν παίρνουν επιδοτήσεις της Ε.Ε. με εκατομμύρια ελαιόδεντρα που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν.

Και η Γερμανία έχει βέβαια μεγάλα χρέη, αλλά μπορούμε και να τα ξεπληρώνουμε.

Επειδή το πρωί ξυπνάμε αρκετά νωρίς και δουλεύουμε όλη την ημέρα. Επειδή πάντα αποταμιεύουμε ένα μέρος του μισθού μας για δύσκολους καιρούς. Επειδή έχουμε υγιείς επιχειρήσεις, τα προϊόντα των οποίων έχουν ζήτηση σε όλο τον κόσμο.

Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ,

σήμερα βρίσκεστε στη χώρα, που με τις χιλιάδες τουρίστες της φέρνει ένα σωρό χρήματα στην Ελλάδα.

Που με τον Όττο Ρεχάγκελ σας έστειλε ακόμα και τον προπονητή των πρωταθλητών σας στην Ευρώπη στο ποδόσφαιρο.

Θέλουμε να είμαστε φίλοι με τους Έλληνες.

Αυτός είναι ο λόγος, άλλωστε, που η Γερμανία έχει δώσει για τη χώρα σας από τότε που εντάχθηκε στο ευρώ γύρω στα 50 δισ. καθαρά.

Αλλά ένα πράγμα πρέπει να είναι επίσης σαφές: ίδιον της καλής φιλίας είναι να λες στον άλλο, όταν είναι αναγκαίο, καμιά φορά και την αλήθεια.

Υπό αυτό το πνεύμα σας απευθύνουμε εγκάρδιο χαιρετισμό.

Η σύνταξη της BILD

Υ.Γ.: Σε περίπτωση που θέλετε να μας απαντήσετε, εσωκλείουμε το κατάλληλο γραμματόσημο. Στο κάτω - κάτω θέλουμε να σας βοηθήσουμε να κάνετε οικονομία».

Το Madata.gr απαντάει στην επιστολή της Bild στον Πρωθυπουργό

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα