Οργή Καμμένου: Υπάρχει σχέδιο αναβίωσης του αλβανικού εθνικισμού

Την οργή του εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας το πρόσφατο περιστατικό με τη φωτογραφία των επτά νεοσύλλεκτων που φωτογραφήθηκαν σχηματίζοντας με τα χέρια τους τον «Αλβανικό Αετό», στο κέντρο εκπαίδευσης στο Μεσολόγγι.

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε πως υπάρχει ένα ευρύτερο σχέδιο αναβίωσης του αλβανικού εθνικισμού, που εκφράστηκε πρόσφατα και με τι δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, για τους Τσάμηδες.

Ο κ. Καμμένος μιλώντας στην εκπομπή, «Καλημέρα Ελλάδα», στον ΑΝΤ1, δήλωσε κατηγορηματικά ότι τέτοια φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά στις Ένοπλες Δυνάμεις και γι’ αυτό έχει διαταχθεί να γίνει λεπτομερής έρευνα και με εντολή του ιδίου να επιβληθούν οι αυστηρότερες ποινές στους νεοσύλλεκτους.

Μάλιστα ξεκαθάρισε πως οι ποινές θα επιβληθούν βάσει του στρατιωτικού κώδικα και υπενθύμισε τη στάση του ότι επί πρωθυπουργίας Σημίτη, διαμαρτυρόταν για τις αθρόες ελληνοποιήσεις Αλβανών, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους.

Ο κ. Καμμένος ολοκλήρωσε επί του θέματος, λέγοντας ότι «όποιος δεν αισθάνεται Έλληνας, καλό θα ήταν να γυρίσει πίσω στην πατρίδα του».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ, οι στρατιώτες εντοπίστηκαν. Πρόκειται για νεοσύλλεκτους που παρουσιάσθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο κέντρο εκπαιδεύσεως 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων. Παράλληλα, το ΓΕΣ διαμήνυσε ότι η ενέργειά τους αυτή θα ληφθεί υπόψη τόσο για τις ειδικότητες που θα λάβουν, όσο και για τις τοποθετήσεις τους στις μονάδες εκστρατείας.

Με φυλάκιση έως 5 έτη κινδυνεύουν οι νεοσύλλεκτοι με τον αλβανικό αετό

Υποστηρίζω τον Τραμπ

Ο κ. Καμμένος ερωτηθείς  για τη φωτογραφία του με τη φωτογραφία της εφημερίδας «Τα Νέα», κατά τη διάρκεια της μετάβασης του στις ΗΠΑ, για την ορκωμοσία Τραμπ, επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του ΔΟΛ, με βαριές εκφράσεις, αλλά και κατά άλλων εφημερίδων που δεν ονόμασε.

Ο κ. Καμμένος, σχολιάζοντας την εκλογή Τραμπ, δεν δίστασε να δηλώσει υποστηρικτής του, όπως και οι περισσότεροι Έλληνες των ΗΠΑ, όπως υποστήριξε. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τις προθέσεις Τραμπ, που τάσσεται κατά της παγκοσμιοποίησης και προεξόφλησε ότι επί προεδρίας του θα σταματήσουν οι οικονομικές επιθέσεις κατά των ασθενών οικονομικά χωρών.

Εξήρε τη στάση του, ότι τώρα ο εχθρός δεν είναι η Ρωσία, αλλά η ισλαμική τρομοκρατία, ξεκαθάρισε ότι οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σε πολεμικές επιχειρήσεις με τη συμμετοχή της χώρας μας και αποκάλυψε ότι επίκειται η υπογραφή συμφωνίας, μέσω της οποίας η χώρα μας θα λάβει οικονομικά ανταλλάγματα για τις βάσεις τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για εξοπλισμούς.

Τέλος ο κ. Καμμένος, αναφερόμενος στο θέμα της διαπραγμάτευσης, δήλωσε πως δεν τίθεται θέμα μείωσης του αφορολόγητου και ζήτησε να έρθει ο «κόφτης» στη Βουλή για «να δούμε τι στάση θα κρατήσει η ΝΔ».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα