Στο δικαστήριο για το "λεφτά υπάρχουν" ο Γιώργος Παπανδρέου

Ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας συζητείται σήμερα η αγωγή που έχει καταθέσει ο απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης σε βάρος του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για τις προεκλογικές εξαγγελίες του 2009 και την πολυσυζητημένη φράση του «λεφτά υπάρχουν».

Ο κ. Σταμάτης διεκδικεί χρηματική αποζημίωση ύψους 260.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που, όπως λέει, του προκάλεσε ο πρώην Πρωθυπουργός καθώς και για την παράνομη προσβολή της προσωπικότητάς του λόγω των προεκλογικών εξαγγελιών του.

Μεταξύ άλλων, ο απόστρατος επισημαίνει ότι ο πρώην πρωθυπουργός όχι μόνο δεν εκπλήρωσε τις υποσχέσεις του αλλά οδήγησε τη χώρα στον μηχανισμό στήριξης. Μάλιστα, στην αγωγή του επικαλείται και δηλώσεις αλλοδαπών και Ελλήνων αξιωματούχων σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Παπανδρέου ήταν ενήμερος για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Το γεγονός αυτό αρνείται κατηγορηματικά ο πρώην Πρωθυπουργός στις προτάσεις που κατέθεσε, μέσω του συνηγόρου του, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας. Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου επικαλείται και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε συνταγματικό το πρώτο Μνημόνιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο απόστρατος έχει καταθέσει και μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του κ. Παπανδρέου η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή για άρση της ασυλίας του.

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα