Ξυδάκης: Όλα ανοιχτά για εκλογές σε περίπτωση αδιεξόδου

Ανοιχτό άφησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών σε περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Κληθείς στον Real FM να κάνει μία εκτίμηση για το πότε θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ο κ. Ξυδάκης επισήμανε: «Ο επίτροπος Μοσκοβισί χθες έθεσε ένα τρίπτυχο, ενεργειακό, εργασιακό και δημοσιονομικό κενό, στο οποίο με έμμεσους τρόπους τα προσδιορίζει, τα εξειδικεύει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο -αυτός ο απρόβλεπτος παίκτης που μπαίνει και βγαίνει κατά το δοκούν στο πρόγραμμα- που περιλαμβάνει αφορολόγητο, κάποια μέτρα».

«Ή θα γίνει μία πάλι τακτική αναδίπλωση από τη μεριά της Ελλάδας και θα περιλαμβάνει αυτές τις απαιτήσεις των δανειστών, για να προχωρήσει η αξιολόγηση και να πετύχουν αυτό το κλίμα σταθερότητας, το οποίο με αγωνία το περιμένει και ο λαός και οι επιχειρήσεις και η αγορά ή διαφορετικά θα έχουμε κάποιο αδιέξοδο», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Στο ερώτημα εάν σε μία τέτοια περίπτωση, θα πάμε σε πρόωρες εκλογές, ο ίδιος απάντησε: «Δεν το γνωρίζω αυτό. Είναι όλα ανοιχτά. Δεν μπορώ να προδικάσω τις εξελίξεις».

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα