Βέλγος ΥΠΟΙΚ: Θα συνεχιστεί το ελληνικό πρόγραμμα με ή χωρίς το ΔΝΤ

Οι χώρες της Ευρωζώνης θα προχωρήσουν το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, ακόμα και χωρίς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αν και η συμμετοχή του θα ήταν προτιμότερη, όπως τόνισε ο Γιόχαν Βαν Όβερτβελντ.

Ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου δήλωσε στο Reuters πως “η Ευρωζώνη θα συνεχίσει το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, με ή χωρίς τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου”.

Και συνέχισε: “Ως Eurogroup και ως νομισματική ένωση, θα πρέπει να προχωρήσουμε ούτως ή άλλως. Κατά προτίμηση με το ΔΝΤ, αλλά θα προχωρήσουμε όπως και να έχει. Εάν το ΔΝΤ όντως επιμείνει σε άλλα θέματα από αυτά που θεωρούμε σημαντικά στο Eurogroup, τότε θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες. Αλλά δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η παρουσία του ΔΝΤ είναι από κάθε άποψη πολύ επιθυμητή και είναι ιδιαίτερα αποδοτικό να την έχουμε”.

Ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών εξέφρασε πάντως την πεποίθηση πως θα βρεθεί τελικά συμβιβαστική λύση, ώστε να μπορεί να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

H επόμενη σύνοδος του Eurogroup είναι στις 26 Ιανουαρίου, στην οποία, όπως είπε ο Βαν Όβερτβελντ, το θέμα του ελληνικού προγράμματος βοήθειας θα είναι στην ατζέντα.

 

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα