Τι είπε ο Τόσκας για τα σημειώματα της Ρούπα για πολιτικούς

Λεπτομέρειες για τις σημειώσεις που αφορούν πολιτικά πρόσωπα και βρέθηκαν από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι της Πόλα Ρούπα έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλά στικάκια, πάρα πολλά χαρτιά τα οποία αξιολογούν οι αστυνομικές αρχές και φαίνεται ότι θα υπάρξει και συνέχεια», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας. Συγκεκριμένα στο ερώτημα πόσο αισιόδοξος μπορεί να είναι ότι από αυτά που προέκυψαν μετά την έρευνα μπορεί να έχουμε και συνέχεια στις επιτυχίες των αρχών ασφαλείας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε:

«Και η ίδια η σύλληψη του συγκεκριμένου ατόμου είναι πολύ σημαντικό γεγονός, μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας και από τη σύλληψη αυτή, η οποία έγινε με πολύ συστηματικό τρόπο, με πολύ οργανωμένο τρόπο, χωρίς να διαρρεύσει τίποτα -κάτι ασυνήθιστο για τα δεδομένα τα ελληνικά πριν από λίγα χρόνια- προέκυψαν αρκετά στοιχεία τα οποία αξιολογούνται. Πάρα πολλά στοιχεία».

Και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλά στικάκια, πάρα πολλά χαρτιά τα οποία αξιολογούν οι αστυνομικές αρχές και φαίνεται ότι θα υπάρξει και συνέχεια. Το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν κεντρικό πρόσωπο, απ’ ότι φαίνεται, και στις προκηρύξεις και στην ιδεολογική κατεύθυνση αυτής της “ομαδούλας”. Είναι σοβαρό το πλήγμα λοιπόν της τρομοκρατίας με τη συγκεκριμένη σύλληψη και πιστεύω ότι θα προκύψουν και αρκετά στοιχεία στη συνέχεια».

Ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πολιτικούς στόχους και αν είναι αλήθεια ότι εντοπίστηκαν σχέδια για τρομοκρατικά χτυπήματα ο κ. Τόσκας απάντησε: «Οταν περιγράφω μία κατάσταση και όταν αναφέρομαι σε στοιχεία προσπαθώ να τα περιγράψω στη διάσταση την πραγματική χωρίς να διογκώσω και να υποβαθμίσω καταστάσεις.

«Τα συγκεκριμένα ονόματα βρέθηκαν σε σημειώσεις ή σε χαρτάκια της Ρούπα. Σε κάποιες περιπτώσεις υπήρχαν κάποιοι αριθμοί αυτοκινήτων ή κάποιες διευθύνσεις οι οποίες πολλές ήταν και παλιές, χωρίς επιχειρησιακά σχέδια ή άλλες σημειώσεις που να δημιουργούν ανησυχίες για κάτι ευρύτερο. Αυτή είναι η πραγματική διάσταση. Δεν προκύπτει κάποιος σχεδιασμός ή κάποια προετοιμασία ενέργειας και αυτά τα πολιτικά πρόσωπα έχουν ενημερωθεί».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα