Ο Τσίπρας ενημερώνει τον Μητσοτάκη για το Κυπριακό

Σε εξέλιξη βρίσκεται  η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός πρόκειται να ενημερώσει και να συζητήσει με τον πρόεδρο της ΝΔ τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη και της πολυμερούς την προσεχή Πέμπτη.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επαναλάβει στον πρωθυπουργό ότι η ΝΔ είναι προσηλωμένη στην αναζήτηση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, στο πλαίσιο της δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας. Σταθερή θέση της ΝΔ είναι ότι το σημερινό καθεστώς στην Κύπρο δεν είναι ανεκτό και πρέπει να αλλάξει. Ακολούθως, η ηγεσία της ΝΔ στηρίζει τις προσπάθειες του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ενώ παραμένει σταθερή στην αρχή ότι η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαρίσταται. Η ΝΔ θεωρεί αναγκαία τη διατήρηση της εθνικής ομοψυχίας Κύπρου και Ελλάδας.

Από τη ΝΔ, σημείωναν ότι η συνάντηση θα είναι αποκλειστικά για το Κυπριακό.

Στον διάλογο που είχαν οι δύο άνδρες μπροστά στις κάμερες ο πρωθυπουργός επεσήμανε την αισιοδοξία ότι οι συζητήσεις στη Γενεύη δεν θα αποτελέσουν το τέλος των διαπραγματεύσεων, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε στη σημασία του να υπάρχει εθνική γραμμή για το θέμα αυτό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα