Τα Θεοφάνεια των πολιτικών αρχηγών

Διαφορετικούς προορισμούς για τον εορτασμό των Θεοφανείων επέλεξαν και φέτος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας ο κ. Παυλόπουλος θα παραστεί στην τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στη Δεξαμενή του Κολωνακίου, όπως άλλωστε κάνει τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις 10:20 αναμένεται η άφιξη του κ. Παυλόπουλου στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου όπου θα τελεστεί η Δοξολογία και στις 10:50 θα μεταβεί στη Δεξαμενή για την τελετή Αγιασμού των Υδάτων.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα παρακολουθήσει την τελετή του Αγιασμού στην Αλεξανδρούπολη στις 11.30 στο λιμάνι της πόλης. Η επίσκεψη στη Σαμοθράκη τελικά αναβλήθηκε λόγω τις κακοκαιρίας και των έντονων καιρικών φαινομένων. Στην Αλεξανδρούπολη ο κ. Τσίπρας θα φτάσει από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρισκόταν χθες.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα επισκεφτεί τη Σαλαμίνα για την Εορτή των Θεοφανείων.

Συγκεκριμένα στις 9.30 θα παραστεί στη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά και στη συνέχεια στην τελετή του Αγιασμού των Υδάτων.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/Δημοκρατική Συμπαράταξη, Φώφη Γεννηματά και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης θα παρακολουθήσουν, όπως κάθε χρόνο, τον Αγιασμό των Υδάτων στον Πειραιά.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, στο πλαίσιο της εορτής των Θεοφανείων. Η τελετή θα γίνει στις 10.45, στον Ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στον Πειραιά, Πύλη Ε9.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα