Επίθεση Γεωργιάδη στον Καμμένο για το επίδομα παραμεθορίου

Επίθεση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, με αφορμή τις δηλώσεις του ΥΕΘΑ για την χορήγηση του αποκαλούμενου ως "επιδόματος παραμεθορίου", έκανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπεύθυνος του τομέα άμυνας Αδωνις Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στην χρηματική αποζημίωση η οποία χορηγείται στους στρατιωτικούς στα σύνορα έχει επικρατήσει να λέγεται από όλους ως "επίδομα παραμεθορίου", χωρίς στην πραγματικότητα να είναι, υποστηρίζει ότι οι στρατιωτικοί έχουν λάβει ελάχιστη αποζημίωση η οποία δεν καλύπτει την αποζημίωση που θα έπρεπε να λάβουν οι στρατιωτικοί για όλο το έτος.

Κοντονής: Πρόσληψη 1347 δικαστικών υπαλλήλων μέσα στο 2017


Ωστόσο η αδικία υφίσταται ανάμεσα σε στρατιωτικούς και δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούν στα σύνορα. Οι πρώτοι δεν λαμβάνουν επίδομα παραμεθορίου ενώ οι δεύτεροι το λαμβάνουν κανονικά.

Η παροχή του επιδόματος είχε διακοπεί επί κυβέρνησης ΝΔ και επανήλθε με την μορφή αποζημίωσης Ημερών Εκτός Έδρας, με πρωτοβουλία του σημερινού υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, το 2015.

Η κανονική καταβολή του αποδείχθηκε προβληματική καθώς δεν επαρκούσαν τα κονδύλια στον προϋπολογισμό. Το 2016 καταβλήθηκε κάποιους μήνες, ενώ είναι γεγονός ότι από το πρώτο εξάμηνο έχουν χαθεί οριστικά κάποιοι μήνες.

Το συνολικό ποσό που λαμβάνει κάθε στρατιωτικός είναι περίπου 105 ευρώ στο χέρι για ένα μήνα, που αντιστοιχούν σε 4 ημέρες εκτός έδρας.

Ο κ. Καμμένος στην συνέντευξή του αναφέρθηκε σε αποζημίωση που θα δοθεί σε όλο το προσωπικό, και υποστήριξε ότι έχει υπογραφεί η καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου πριν λίγες ημέρες.

O κ. Γεωργιάδης από την πλευρά του υποστηρίζει ότι αυτό είναι παραποληροφόρηση.

Το πλήρες κείμενο της απάντησης του υπεύθυνου του τομέα άμυνας της Νέας Δημοκρατίας είναι το ακόλουθο:

«Νέα ψέματα και παραπληροφόρηση από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, σε σχετική του συνέντευξη (on alert) για το Επίδομα Παραμεθορίου και τις Ημέρες Εκτός Έδρας των υπηρετούντων, στον Έβρο - Νησιά του Αιγαίου - Μονάδες Προκάλυψης, στελεχών του Στρατού Ξηράς. Συγκεκριμένα:

Χαρακτηρίζει, ψευδώς, τις Ημέρες Εκτός Έδρας, ως Επίδομα Παραμεθορίου, όταν γνωρίζει ότι δεν υφίσταται τέτοιο επίδομα στο ισχύον Ειδικό Μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και η χορήγησή του απαιτεί σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Παραπληροφορεί δηλώνοντας ότι καταβλήθηκε το σύνολο των Ημερών Εκτός Έδρας στα παραπάνω στελέχη, για το έτος 2016, όταν γνωρίζει ότι καταβλήθηκαν μόνο 8 Ημέρες για το Α΄ Εξάμηνο και 14 Ημέρες για το Β΄ Εξάμηνο, σύνολο 22 ημερών αντί των 48 ημερών που καλύπτουν την καταβολή όλου του έτους.

Αποκρύπτει ότι στον υπό ψήφιση Π/Υ για το έτος 2017, δεν υφίσταται πρόβλεψη για την καταβολή των εν λόγω Ημερών Εκτός Έδρας (24 εκ. ευρώ περίπου) ή αντίστοιχη πρόβλεψη νομοθέτησης του Επιδόματος Παραμεθορίου.

Καλώ τον κ. Καμμένο να σταθεί στο ύψος που απαιτεί ο θεσμός του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ενημερώνοντας αληθώς και με ακρίβεια για θέματα που αφορούν στα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων, διότι είναι η μόνη συμπεριφορά που αξίζουν»

onalert

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα