Κατρούγκαλος: Βρόμικος πόλεμος ενάντια σε εμένα και την Αχτσιόγλου

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μίλησε για βρώμικο πόλεμο εναντίον του και της διαδόχου του στο υπουργείο, Έφης Αχτσιόγλου, με αφορμή δημοσιεύματα. Έκανε λόγο για χυδαία κα άθλια δημοσιεύματα που εκτός των άλλων τα απέδωσε σε σεξιστικές αντιλήψεις και στο στερεότυπο ότι αν δεν πας 50-60 χρονών δεν έχεις δικαίωμα να πάρεις θέση στην ιεραρχία ή στη δημόσια ζωή.

«Υπάρχει ένας συνεχής και εκτεταμένος βρώμικος πόλεμος απέναντι στην κυβέρνηση με διαδοχικά επιλεγόμενους στόχους. Ο όρος δολοφονία χαρακτήρων που έχουμε επιλέξει δεν είναι τυχαίος», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Εργασίας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Και σημείωσε: «Εξακολουθεί να υπάρχει η αντίληψη στην Ελλάδα ότι αν κάποιος δεν πάει 50-60 χρονών και ειδικά αν είναι γυναίκα, δεν έχει δυνατότητα να έχει ούτε δημόσιο λόγο, ούτε να δοκιμάζει τις δυνάμεις της σε κάποιο αξίωμα. Αυτό είναι μία διαχρονική σταθερά εις βάρος της Ελλάδας που απλώς προστέθηκε σε αυτή την τακτική βρώμικου πολέμου που μας γίνεται».

Στην συνέχεια, τόνισε ότι, με τον ανασχηματισμό, ο πρωθυπουργός θέλησε να τονώσει την ομοιογένεια του σχήματος και να δώσει μια νέα ορμή, με την είσοδο άφθαρτων προσώπων στην κυβέρνηση» .

Επίσης, υποστήριξε ότι η μη συμμετοχή του κ. Φίλη στην κυβέρνηση δεν έγινε κατ'απαίτηση του αρχιεπισκόπου. Σημείωσε πως ο κ. Φίλης ήταν πετυχημένος υπουργός και πρόσθεσε πως θέση της κυβέρνησης παραμένει η θέση του πρωθυπουργού, όπως εκφράστηκε στην πρόταση για τη συνταγματική αναθεώρηση, για ξεχωριστούς ρόλους κράτους -εκκλησίας με συναινετικές διαδικασίες. Ανέφερε ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται τεχνητές πολώσεις και πρόσθεσε πως το μέτωπο σήμερα είναι ο νεοφιλελευθερισμός.

Επανέλαβε ότι το ασφαλιστικό έχει κλείσει και δεν ξανανοίγει και υποστήριξε πως το γεγονός ότι αντιδρά το ΔΝΤ δείχνει πως είναι πετυχήμενη η μεταρρύθμιση.

Με αφορμή πρόσφατη δήλωσή του με την οποία έκανε λόγο για αυξήσεις στις συντάξεις ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε:«Να μάθουμε να διαβάζουμε τους νόμους. Ο νόμος λέει απλώς, κι αυτό θα εφαρμοστεί, ότι όταν γυρίσει η οικονομία σε θετικό πρόσημο ανάπτυξης αυτό το θετικό πρόσημο ανάπτυξης περνά αυτομάτως στις συντάξεις».

Και πρόσθεσε: «Το ότι είναι εμπροσθοβαρές το πρόγραμμα σημαίνει ότι προχωρούμε σε μερικές σημαντικές μεταρρυθμίσεις των οποίων η απόδοση έρχεται μετά. Και η απόδοση της συγκεκριμένης μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού δεν έγκειται κυρίως στην εξασφάλιση της βιωσιμότητας του Ασφαλιστικού».

Συνέχισε δε λέγοντας ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών: «Οι νέες συντάξεις από το 2018, όταν θα έχει καταγραφεί η αύξηση του 2017, θα έχουν αυξήσεις και αυτό δεν είναι υπόσχεση είναι ρητά περιγραφόμενο μέσα στον νόμο. Οι παλαιές συντάξεις, επειδή έχουν την προσωπική διαφορά, θα αρχίσουν να έχουν αύξηση κι αυτές όταν αυτή η προσωπική διαφορά θα εξαλειφθεί μέσω των αυξήσεων των νέων».

Τέλος, τόνισε πως είναι ευχαριστημένος με τη μετακίνησή του στο υπουργείο Εξωτερικών αφού «έκλεισε ένας επιτυχημένος κύκλος και τώρα ανοίγει ένας νέος με νέες προκλήσεις».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα