Παππάς: Δεν κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος, αλλά μία συγκεκριμένη διάταξη

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, μία μέρα μετά την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, δήλωσε, «Ο διαγωνισμός ήταν αδιάβλητος και κρυστάλλινος».

«Αναμένουμε τοποθέτηση των κομμάτων για το πόσο πρέπει να κοστίζει ένας τόσο σημαντικός πόρος» είπε.

Ο κ. Παππάς αφού τόνισε ότι οι «αποφάσεις του ΣτΕ είναι σεβαστές, αλλά κρίνονται», επισήμανε ότι δεν «κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος 4339, αλλά μια συγκεκριμένη διάταξή του.

Υπενθύμισε ότι το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό ένα διαγωνισμό όταν στο παρελθόν έκρινε συνταγματικό το «μαύρο» στην ΕΡΤ και επιτέθηκε ξανά στη ΝΔ.

«Κανείς δεν αμφιβάλλει με το γιατί η ΝΔ δεν συναίνεσε στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Προφανέστατα για την αντιπολίτευση το θέμα της συνταγματικότητας είναι επίφαση, στέλνει μήνυμα εγγύησης και συνέχισης της αεροπειρατείας» είπε ο κ. Παππάς. «Στο διαγωνισμό είχαμε τα πιο αυστηρά κριτήρια» είπε τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω, βάζει τέρμα στην ανομία του τηλεοπτικού τοπίου».

''Έχουμε μία καινούρια πραγματικότητα, εχθές η ΝΔ δήλωσε ευθαρσώς πριν το αποτέλεσμα ότι είτε κριθεί συνταγματικός είτε όχι, θα αλλάξουν το νόμο, στέλνοντας μήνυμα εγγύησης της αεροπειρατείας'' είπε ο υπουργός και συνέχισε: ''Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές, αλλά κρίνονται'', δήλωσε ο υπουργός και τόνισε ότι ''το ΣτΕ έχει πάρει αποφάσεις οι οποίες κρίνονται, έκρινε συνταγματικό το κλείσιμο της ΕΡΤ η οποία είχε γίνει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Βρεθήκαμε μπροστά σε ένα παράδοξο το ίδιο το ΣΤΕ είχε αποφανθεί ότι το καθεστώς μη αδειοδότησης ήταν αντισυνταγματικό'', ανέφερε ο κ. Παππάς.

''Κάναμε ένα διαφανή διαγωνισμό, ο οποίος φέρνει στο δημόσιο 255 εκατ. για δέκα χρόνια, υπάρχει διάθεση να τοποθετηθούν τα κόμματα για το πόσο πρέπει να είναι το τίμημα, πρέπει να τοποθετηθούν τα κόμματα. Όλοι θα κριθούμε από τις πολιτικές μας αποφάσεις'', σημείωσε ο κ. Παππάς για να πει στη συνέχεια πως ''οι δικαστές κλήθηκαν να αποφασίσουν υπό το βάρος των τηλεοπτικών πιέσεων''.

Επιπρόσθετα, υπογράμμισε πως ''Το ΕΣΡ το ίδιο είχε αποφανθεί ότι το καθεστώς μη αδειοδότησης των καναλιών δεν ήταν συνταγματικό» και τόνισε: ''Εμείς κάναμε αλλεπάλληλες προσπάθειες στις αρχές του 2016 για συγκρότηση του ΕΣΡ. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή κανένας πολίτης δεν αμφιβάλλει και δεν έχει ερωτηματικά σε σχέση με το γιατί η ΝΔ δεν συναίνεσε στη συγκρότησή του''.

Παράλληλα, ο κ. Παππάς απάντησε σε όσους χαρακτήρισαν την δήλωση της κ, Γεροβασίλη ως ανήθικη, ότι το μόνο ανήθικο είναι να παίρνεις από πλούσιους και να μην δίνεις στους φτωχούς.

Μάλιστα, ευχήθηκε ο νέος διαγωνισμός να διεξαχθεί γρήγορα από το ΕΣΡ, ενώ δήλωσε ότι ''τελειώσαμε με τα κλειστά κλαμπ των καναλαρχών''.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα