Κουμουτσάκος για Γεωργιάδη: Ήταν λάθος η δήλωση για την Αριστερά

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος, τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9FM»,«Ηταν μια λάθος δήλωση» η δήλωση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αδωνι Γεωργιάδη για την Αριστερά.

Παράλληλα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι επιλέγει την πόλωση και τον διχασμό, διότι είναι η μόνη οδός διαφυγής που έχει, μπροστά στα μεγάλα αδιέξοδα. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να απευθυνθεί η Ν.Δ. σε δυνάμεις της κεντροαριστεράς μετά τις εκλογές, είπε ότι κακώς δεν είχε ρυθμιστεί το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και επέμεινε στην πρόταση για απόσυρση του νόμου Παππά, για τις τηλεοπτικές άδειες ανεξάρτητα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Προφανώς ήταν μια λάθος δήλωση. Γι αυτό και ο κ. Γεωργιάδης την ανασκεύασε χθες στη Βουλή. Από εκεί και πέρα όμως πάμε στην πολιτική ουσία του θέματος. Η θέση του κόμματος εκφράζεται από τον πρόεδρό του και χθες επισκεπτόμενος την Ελευσίνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε και σχεδόν είναι τα λόγια του ότι δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δεξιάς, κέντρου και αριστεράς αλλά μεταξύ αλήθειας και αποτελεσματικότητας από τη μία πλευρά και λαϊκισμού και ψέματος από την άλλη», απάντησε ο κ. Κουμουτσάκος σε ερώτηση για τη δήλωση του Αδωνι Γεωργιάδη σχετικά με την αριστερά και πρόσθεσε: «Να λοιπόν το στίγμα, το ιδεολογικό αλλά και αυτό το ιδεολογικό στίγμα που εξέπεμψε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε να επιβεβαιώσει αυτά που λέει η ιδρυτική μας διακήρυξη όπως την κληροδότησε στις επόμενες γενεές Νεοδημοκρατών ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, όπου λέει ότι η Ν.Δ. υπηρετεί πάντα τα αληθινά συμφέροντα του έθνους που βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της δεξιάς, του κέντρου της αριστεράς. Θυμίζω άλλωστε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής σε μια ιστορική απόφαση νομιμοποίησε τη δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος. Αυτή είναι η ιδεολογική φυσιογνωμία της ΝΔ και σας εξήγησα ότι οι δηλώσεις Γεωργιάδη ήταν μια λάθος δήλωση γι αυτό άλλωστε ο ίδιος ανασκεύασε μέσα στο κοινοβούλιο».

Ο κ. Κουμουτσάκος επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «O κ. πρωθυπουργός κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια διότι η ένταση, η ευτέλεια των λόγων, ο πολωτικός λόγος και ο διχαστικός λόγος κυριάρχησε στην ομιλία του στην πρόσφατη κομματική εκδήλωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Και είναι λογικό να συμβαίνει αυτό διότι είναι η μόνη οδός διαφυγής από τα συσσωρευμένα μεγάλα αδιέξοδα σε όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα: στην οικονομία, στα εθνικά θέματα, στη λειτουργία των θεσμών, στο προσφυγικό – βλέπουμε τα δραματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών στη Μόρια – και μπροστά σε αυτόν τον εγκλωβισμό στα προβλήματα που συνεχώς μεγαλώνουν και μένουν άλυτα και προσθέτονται διαρκώς και άλλα, η μόνη οδός διαφυγής είναι η πόλωση, ο διχασμός και η ένταση του πολιτικού λόγου σε σημείο ευτέλειας. Ας μην αναζητά ο κ. Πρωθυπουργός αλλού αυτά τα οποία ο ίδιος κάνει».

Ως προς το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για άμεση προσφυγή σε εκλογές επισήμανε: «Η Ν.Δ. μίλησε για εκλογές όχι γιατί έχει κάποια σφοδρή επιθυμία να διαχειριστεί μια πολύ δύσκολη διακυβέρνηση αλλά γιατί θεωρεί ότι είναι δημοκρατικό της καθήκον και υποχρέωσή της να πει ότι καθώς βλέπουμε τη χώρα να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο πρέπει να σταθούμε με υπευθυνότητα σε αυτή τη διαπίστωση που δεν είναι μόνο δική μας αλλά και διαπίστωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών που δηλώνουν βαθιά απαισιόδοξοι για την κατάσταση τη σημερινή αλλά και για το μέλλον της χώρας, το δικό τους, της δουλειάς τους, των οικογενειών τους για όλα. Και τι θα έπρεπε εμείς όταν αυτή τη διαπίστωση κάνει η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων αλλά και το κόμμα μας με σοβαρότητα τι θα έπρεπε να πούμε έχουμε δύο επιλογές ή να πούμε ας συνεχίσει ο κατήφορος και δεν πειράζει γιατί είναι στα χέρια ενός άλλου σε βάρος της πατρίδας και του εθνικού συμφέροντος ή να πει ότι χρειάζεται πολιτική αλλαγή και αλλαγή πολιτικής. Παρά το γεγονός ότι γνωρίζουμε ότι έχουμε απόλυτη συνείδηση του μεγέθους και του βάρους της ευθύνης που θα κληθεί να αναλάβει η επόμενη κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα