Εκτός Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ, Γεροβασίλη και Μπαλτάς. Ο Παναγιώτης Ρήγας Γραμματέας

Με την εκλογή των μελών της Πολιτικής Γραμματείας ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής οι εργασίες της συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με την ψήφιση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής και την εκλογή της Πολιτικής Γραμματείας η οποία θα απαρτίζεται από το Πολιτικό Συμβούλιο και το Εκτελεστικό Συμβούλιο.

Μήνυμα στο Μαξίμου έστειλε η ψηφοφορία για την ανάδειξη Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ. Δύο από τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα , η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς έμειναν εκτός οργάνου καθώς η σταυροδοσία ανέδειξε πιο ψηλά τις Τασία Χριστοδουλοπούλου και Φωτεινή Βάκη που υπεδείχθησαν από μέλη της Κεντρικής επιτροπής και εκλέγονται.

Για Γραμματέα της Κ.Ε. ψήφισαν 150 με έγκυρα 149. Ο Παναγιώτης Ρήγας πήρε 111 ψήφους, ενώ υπήρχαν και 38 λευκά και ένα άκυρο. Συνεπώς, με ποσοστό 75%, επανεξελέγη Γραμματέας της ΚΕ ο κ.Ρήγας.

Η Πολιτική Γραμματεία διαμορφώνεται ως εξής:

Πολιτικό Συμβούλιο

Βάκη Φωτεινή

Βούτσης Νίκος

Δούρου Ρένα

Δραγασάκης Γιάννης

Μπαλάφας Γιάννης

Παππάς Νίκος

Σβίγκου Ράνια

Τζανακόπουλος Δημήτρης

Τσακαλώτος Ευκλείδης

Φίλης Νίκος

Χριστοδουλόπουλου Τασία

Εκτελεστικό Συμβούλιο

Αναγνωστοπούλου Σία

Δημητριάδης Δημήτρης

Ηλιόπουλος Νάσος

Θεοδωρακοπούλου Νατάσα

Καλαμαρά Έφη

Καλκανδής Πέτρος

Καραγεώργος Πέτρος

Κνήτου Κατερίνα

Κοτσακάς Αντώνης

Κυπριανίδου Ερμίνα

Λάμπρου Πάνος

Μανταδάκης Άγγελος

Μπουρνούς Γιάννης

Σκορίνης Νίκος

Υδραίος Μιχάλης

Χριστόπουλος Αλέξης

Στην Πολιτική Γραμματεία συμμετέχουν επίσης ο Πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας και ο Γραμματέας Παναγιώτης Ρήγας.

To «κόψιμο» του Σκουρλέτη

Είχε προηγηθεί η επιλογή του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα να μην προτείνει τον Πάνο Σκουρλέτη για μέλος του νέου Πολιτικού Συμβουλίου έφερε ως αποτέλεσμα τη δυσαρέσκεια του υπουργού Ενέργειας, όπως φάνηκε και από δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους.

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε πως από τη στιγμή που η αρχική πρόταση του πρωθυπουργού δεν συμπεριλάμβανε τον ίδιο, δεν είχε κανένα νόημα να δεχθεί να είναι υποψήφιος.

Τόνισε επίσης, πως αν μετά τον επερχόμενο ανασχηματισμό δεν συνεχίσει να βρίσκεται στο υπουργείο Ενέργειας τότε δεν θα δεχθεί να πάρει κανένα άλλο υπουργείο και θα αποσυρθεί συνολικά από την κυβέρνηση.

«Θα είμαι και πάλι βουλευτής, πιο κοντά στον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα