Ο Τσίπρας ξεκίνησε τον ανασχηματισμό! Ποιους πρότεινε για τη νέα Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που αναμένεται να εκλέξει σήμερα τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Από τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά τον ανασχηματισμό ο Αλέξης Τσίπρας για να ακολουθήσει στην συνέχεια αυτός της Κυβέρνησης.

Η Πολιτική Γραμματεία θα απαρτίζεται από 29 μέλη μεταξύ αυτών ο γραμματέας και ο πρόεδρος του κόμματος, ενώ θα χωρίζεται σε δύο όργανα, το Πολιτικό συμβούλιο και το Εκτελεστικό συμβούλιο.

Το Πολιτικό Συμβούλιο θα είναι 11μελές και το Εκτελεστικό 16μελες, ενώ θα συνεδριάζουν μια φορά την εβδομάδα. Αρμοδιότητα του πολιτικού συμβουλίου θα είναι τα θέματα της καθημερινότητας και της επικοινωνίας, ενώ το εκτελεστικό συμβούλιο θα ασχολείται με οργανωτικά θέματα και ζητήματα τομέων.

Μια φορά τον μήνα θα συνεδριάζει στο σύνολό της η Πολιτική Γραμματεία.

Ο Τσίπρας έκοψε τον Σκουρλέτη από το πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλη έκπληξη που δείχνει και τις διαθέσεις του Αλέξη Τσίπρα σε ότι αφορά στον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης έκρυβε η πρόταση του για τη συγκρότηση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός όπως αναφέρει ο Ελεύθερος τύπος, δεν πρότεινε τον υπουργό Ενέργειας  Πάνο Σκουρλέτη την στιγμή που σε όλα τα σενάρια αμνασχηματισμού ο κ. Σκουρλέτης δεν είναι στα φαβορί για να συμμετάσχει στη νέα Κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός πρότεινε τους:

Ολγα Γεροβασίλη
Ράνια Σβίγγου
Νίκος Βούτσης
Γιάννης Δραγασάκης
Δημήτρης Τζανακόπουλος
Γιάννης Μπαλάφας
Νίκος Παππάς
Νίκος Φίλης
Ευκλείδης Τσακαλώτος
Αριστείδης Μπαλτάς

Προτάθηκαν από άλλους: Φωτεινή Βάκη, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως πρόταση είχε γίνει και στον Πάνο Σκουρλέτη από τους Χάρη Γολέμη και Άλκη Ρήγο, ο οποίος όμως και δεν αποδέχτηκε να είναι υποψήφιος. Άλλωστε, μια σειρά από άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξάνθος και Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας επικαλέστηκαν φόρτο εργασίας και αρνήθηκαν την πρόταση.

Πάνος Σκουρλέτης: Ή το Ενέργειας ή τίποτα

Αποφασισμένος είτε να μείνει στο υπουργείο που βρίσκεται ήδη, είτε να παραμείνει απλός βουλευτής εμφανίστηκε ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι δεν είναι διατεθειμένος να παραμείνει αν αφαιρεθεί από τις αρμοδιότητές του το χαρτοφυλάκιο της Ενέργειας, αλλά και πως δεν σκοπεύει να αποδεχτεί ούτε τη μετακίνησή του σε άλλο υπουργείο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα