Τσίπρας για τηλεοπτικές άδειες: Η απόφαση του ΣτΕ θα είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ως βασικά θέματα την εκλογή γραμματέα και Πολιτικής Γραμματείας, ανέφερε, «Η ΚΕ που προέκυψε από  το δεύτερο συνέδριο επιβεβαίωσε το πολιτικό μας σχέδιο. Να συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα για την οριστική έξοδο από την κρίση με την κοινωνία όρθια και να οικοδομήσουμε την Ελλάδα της ισότητας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης».

«Επιβεβαίωσε την πολιτική μας επιλογή να μην υποχωρήσουμε μπροστά στις στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα και την οικονομική ολιγαρχία. Επιβεβαίωσε τη δέσμευσή μας προς τον ελληνικό λαό να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αντιπαρατεθούμε με τη διαπλοκή & τη διαφθορά. Επιβεβαίωσε τον στόχο μας για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος αλλά και των προϋποθέσεων για τη Δίκαιη Ανάπτυξη» πρόσθεσε.

Για τη διαπραγμάτευση

«Στη διαπραγμάτευση, βρισκόμαστε στη φάση που πρέπει να προχωρήσουμε σε όσα προβλέπει η 2η αξιολόγηση, που στον πυρήνα της έχει τα εργασιακά.Όμως ταυτόχρονα - και αυτό είναι ίσως το πιο ουσιώδες που προβλέπει η συμφωνία- οφείλουν να παρθούν οριστικές αποφάσεις για το χρέος» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Για την ποσοτική χαλάρωση

«Η Ελλάδα δικαιούται, το συντομότερο δυνατόν, να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.Και για να ενταχθεί οι όροι είναι σαφείς: Να συγκεκριμενοποιηθούν τα μέτρα για το χρέος στα πλαίσια των αποφάσεων του Γιούρογκρουπ» είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τη στάση της ΝΔ

«Αναρωτιέμαι στο θέμα αυτό ποια είναι η στάση της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη ο οποίος ενόσω ήταν στη κυβέρνηση είχε την άποψητ ου Γερμανού υπουργού οικονομικών για το χρέος, δηλαδή ότι είναι βιώσιμο και δε χρειάζονται μέτρα παρά μόνο πιστοποιητικό βιωσιμότητας. Και όσο είναι στην αντιπολίτευση έχει την άποψη του ΔΝΤ για τα μέτρα δηλαδή ότι πρέπει να ανταλλάξουμε πιθανώς μικρότερα πλεονάσματαστο μέλλον με ακόμη πιο σκληρές και βάναυσες περικοπές σε μισθούς συντάξεις και κοινωνικό κράτος» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Ο  κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί το κυνικό επιχείρημα ορισμένων εκ των εταίρων, ότι μια πιθανή λύση για το χρέος θα μειώσει τις μεταρρυθμίσεις. Άποψη ταυτόσημη της παραδοχής ότι το χρέος αποτελεί ευθέως έναν μοχλό εκβιασμού για την επιβολή προγραμμάτων λιτότητας στην Ελλάδα» ανέφερε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:«Αυτή είναι λοιπόν η θέση της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Ο λαός δεν πρέπει να ξεχνά, πως χειρίστηκαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις την κρίση. Και κυρίως να μην έχει αυταπάτες για το τι θα συνέβαινε στη χώρα δίχως τη πολιτική αλλαγή του 2015».

«Να μην ξεχνά ο ελληνικός λαός τι θα συνέβαινε τώρα αν τη κρίσιμη διαπραγμάτευση για το χρέος την έκαναν οι ομοϊδεάτες του κ. Σόιμπλε.Τι θα γινόταν αν η διαπραγμάτευση για τις εργασιακές σχέσεις διεξάγονταν από τους ακραίους νεοφιλελεύθερους της ΝΔ;» είπε ακόμη ο κ. Τσίπρας.

«Υιοθέτηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου»

«Ο δικός μας σχεδιασμός βρίσκεται στην υιοθέτηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, με προϋπόθεση την προστασία της εργασίας» σημείωσε.

«Με βάση αυτή τη λογική, θα πρέπει να μπει ένα τέλος στην υπό-αμειβόμενη εργασία, στην αδήλωτη εργασία και στο διαρκή φόβο της απόλυσης. Το σημαντικότερο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η επαναφορά των συλλογικών. διαπραγματεύσεων που είναι η βάση της προστασίας των εργαζομένων. Με αυτή την αρχή προσερχόμαστε στις διαπραγματεύσεις, εντείνοντας παράλληλα και  τη δουλειά στο κομμάτι της καταπολέμησης της μαύρης εργασίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Για τις τηλεοπτικές άδειες

«Το μεγαλύτερο μέτωπο στη μάχη κατά της διαπλοκής είναι το μέτωπο για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών το οποίο αφορά την ίδια την υπεράσπιση της Δημοκρατίας κράτους δικαίου», τόνισε μιλώντας στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενώ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη ότι, από την πρώτη στιγμή, όπως είπε, επιχείρησε να μποϋκοτάρει με απώτερο στόχο να μη γίνει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, «αλλάζοντας τη θέση του κόμματός του και εξαργυρώνοντας γραμμάτια της εκλογής του».

«Είναι ακραία ειρωνικό, αυτοί που έχουν κάνει επάγγελμα τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, που έχουν καταστρώσει μαζί με οργανωμένα συμφέροντα ένα όργιο παρεμβάσεων και τρομοκράτησης των δικαστών, να μας ασκούν κριτική» είπε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε ότι «το πραγματικό διακύβευμα είναι αν σ' αυτό τον τόπο θα αποφασίζει το κοινοβούλιο και η εκλεγμένη κυβέρνηση ή τα οικονομικά συμφέροντα. Όποια και αν είναι η απόφαση του ΣτΕ δεσμευτική για την ελληνική κυβέρνηση».

«Αυτό όμως δε σημαίνει ότι η κυβέρνηση υποχρεούται να σωπαίνει. Υποχρεούμαστε να έχουμε άποψη και δε θα σωπάσουμε: Το καθεστώς μη αδειοδότησης όπως κατ' επανάληψη έχει κρίνει το ίδιο το ΣτΕ είναι αντισυνταγματικό» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, ενώ κλείνοντας την ομιλία του είπε «η μάχη για να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο είναι η μάχη μιας παράταξης και όχι ενός υπουργού».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα