Μετωπική Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή για την Παιδεία. Live

H πολιτική της κυβέρνησης στην Παιδεία είναι το αντικείμενο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών που θα γίνει σήμερα στη Βουλή, με πρωτοβουλία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η «αναμέτρηση» των πολιτικών αρχηγών, ωστόσο αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλα ανοιχτά ζητήματα της κυβερνητικής πολιτικής.

Oι πολιτικοί αρχηγοί θα κονταροχτυπηθούν στην πρώτη “μάχη” της χρονιάς με την ατζέντα να “ανοίγει” και στα “καυτά” ζητήματα, πέρα από την Παιδεία, της επικαιρότητας που συνθέτουν το πολιτικό “καμβά” των ημερών: Διαπλοκή, τηλεοπτικές άδειες, τράπεζα Αττικής, διαπραγμάτευση, αξιολόγηση. Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση μάλιστα, όπως λέγεται, βρίσκονται σε ετοιμοτητα προκειμένου να απαντήσουν σε κάθε πιθανή… έκπληξη του αντίπαλου στρατοπέδου.

Σύμφωνα μάλιστα με το σημερινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της “Αυγής” ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται “εισηγήσεις για πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση ή κάποιον υπουργό, ώστε να πολιτικοποιηθεί ο αγώνας του συστήματος διαπλοκής εν όψει της απόφασης του ΣτΕ την Παρασκευή σχετικά με τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες”.

Τσίπρας: Τολμούν να κουνούν το δάχτυλο τα κόμματα της Siemens

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Δεν έρχεστε ως κατήγορος, αλλά ως απολογούμενος

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Οι προτάσεις του Κ. Μητσοτάκη για την Παιδεία

Μετά από την ολοκλήρωση της διήμερης διαδικασίας συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου με πολλά από τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, η Νέα Δημοκρατία στρέφει όλα της τα βέλη στην προ ημερησίας συζήτηση για την Παιδεία.

Το ζήτημα βρίσκεται στη πρώτη γραμμή της ατζέντας του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος μάλιστα στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ, απαντώντας σε ερώτηση της «Αγοράς», υπογράμμισε πως «πρόκειται για την πιο σημαντική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης», συμπληρώνοντας ότι «θα καταργήσει με… ένα νόμο τις όποιες αντι-μεταρρυθμίσεις των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Θέλοντας λοιπόν να δώσει την διάσταση που αρμόζει στο συγκεκριμένο θέμα και με δεδομένο πως η αξιωματική αντιπολίτευση είναι πλήρως αντίθετη με τις αλλαγές στον χώρο της Παιδείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει σήμερα στην ομιλία του στην Βουλή τις βασικές παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Παιδεία, όταν η Νέα Δημοκρατία γίνει κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να παρουσιάσει τις βασικές παρεμβάσεις της δικής του πολιτικής πρότασης στον τομέα της εκπαίδευσης με παράθεση συγκεκριμένων παραδειγμάτων. Παράλληλα θα κάνει εκτενής αναφορά στη δημόσια παιδεία, ενώ θα αναφερθεί στην ιδιωτική παιδεία, με αιχμή την ανάγκη αναθεώρησης του άρθρου 16.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει πως στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι «ο κάθε Έλληνας να θέλει και να επιλέγει το καλό δημόσιο σχολείο», και θα θέσει ως βασικές αξίες της ΝΔ το τρίπτυχο αριστεία, αξιολόγηση, αξιοκρατία. Είναι σαφές πως θα δώσει έμφαση στη πρότασή του για τα πρότυπα σχολεία σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, από το «γαλάζιο» επιτελείο θεωρούν ως δυνατό χαρτί του, τη πρότασή του για την σύνδεση της εκπαίδευσης με τις ανάγκες της αγοράς. Αναφορικά με την τριτοβάθμια εκπαίδευση ο κ. Μητσοτάκης θα επισημάνει την ανάγκη αυτονόμησης των πανεπιστημίων ώστε κάθε ίδρυμα να λαμβάνει αποφάσεις με βάσεις τις ανάγκες του. Τέλος, αναμένεται να δεσμευτεί για επαναφορά των ρυθμίσεων του νόμου Διαμαντοπούλου.

με πληροφορίες από την real

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα