Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για τη δόση των 2,8 δισ.

Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε το Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Επείγουσες ρυθμίσεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Το πολυνομοσχέδιο έγινε δεκτό επί της αρχής με 152 ψήφους υπέρ και 141 ψήφους κατά, από σύνολο 293 ψηφισάντων. Απουσίασε, λόγω ασθένειας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ K. Σέλτσας.

«Ναι» επί της αρχής έδωσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, «όχι» ΝΔ, Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν και τα άρθρα του άρθρα του νομοσχεδίου, σε μερικά από τα οποία έδωσαν θετική ψήφο ΝΔ και Ποτάμι.

Συγκεκριμένα, με 152 ψήφους υπέρ και 141 κατά, ψηφίστηκαν τα άρθρα 1 και 2 (ασφαλιστικές ρυθμίσεις και ένταξη των ΔΕΚΟ στο υπερταμείο).

Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησαν επί της αρχής του νομοσχεδίου και επί των άρθρων 1 και 2, η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ.

«Ναι» στο πολυνομοσχέδιο ψήφισαν τελικά και οι Οικολόγοι (συνεργαζόμενοι με τον ΣΥΡΙΖΑ) Γ. Τσιρώνης και Γ. Δημαράς είχαν δηλώσει νωρίτερα ότι δεν θα ψήφιζαν τη μεταφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΔΑΘ στο υπερταμείο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στο Μαξίμου.

Οι κ.κ. Τσιρώνης και Δημαράς κλήθηκαν εσπευσμένα στο Μαξίμου, όπου συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στη συνάντηση παρόντες ήταν και ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο γγ της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου.

Σύμφωνα με πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η συνάντηση έγινε σε άριστο κλίμα και ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την πρόθεσή του να συμπεριληφθεί στην αναθεώρηση του Συντάγματος ρητή διάταξη για την προστασία των κοινωνικών αγαθών, του ρεύματος και του νερού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα